Markus Henriksen med armen i gips. (Foto: SCANPIX/MARKUS  HENRIKSEN)
Markus Henriksen med armen i gips. (Foto: SCANPIX/MARKUS HENRIKSEN)

Håndleddsbrudd for Markus Henriksen

Men hardhausen har ingen planer om å stå over noen kamper.

Midtbanespilleren meldte fredag kveld om bruddet på Twitter og Facebook.

Ifølge ham selv må han ha gipsen på i opp til tolv uker. 20-åringen falt på håndleddet sitt etter fem minutter i cupkampen mot Sneek torsdag, men han fullførte kampen.

- Det gjorde vondt og jeg merket etter hvert at det var noe mer. I pausen kunne jeg ikke gjøre noe med hånden, men jeg trodde ikke det var brudd. Så viste det seg i dag at det var et håndleddsbrudd. Legene var overrasket over at jeg ikke sa noe i går, sier Henriksen til tv2.no.

- Får dette noen konsekvenser for din deltagelse på landslaget eller klubbkamper?

- Nei, jeg vil spille. Man får bare bite tennene sammen. Det går fint å spille med gips. Mange har gjort det. Det kan selvfølgelig forverre seg om jeg får et kraftig støt på håndleddet, men jeg liker å spille, sier trønderen.

Kan klatre på tabellen
AZ møter bunnlaget VVV Venlo på søndag. Om ikke håndleddet plager ham for mye, vil Henriksen spille den kampen.

- Jeg har spilt med smerter før. Jeg hører jo på legene, men jeg har lyst til å spille og det har jeg gitt beskjed om. Det er alltid bra å vise at man er en tøffing, spøker han.

AZ har slitt med å ta trepoengere så langt i sesongen, men slo Vitesse på bortebane i forrige serierunde og går for tre nye poeng mot Venlo. Det vil i så fall sende dem mot toppsjiktet på tabellen.

Henriksen forteller at han trives med fotballen som spilles i treskolandet.

- Det er veldig fremoverrettet spill her. Alltid to lag som angriper og vil score mål. Man ser ikke mange lange baller. Hvis et lag har en 2-0-ledelse går de heller for 3-0 og tar heller støyten for å få 2-1 så lenge de scorer et mål til. Det er underholdende fotball og det synes jeg er artig.