Alvaro Del Rio, Morten Giæver, Stanley Ihugba og Nicolay Solberg   Sarpsborg 08
Alvaro Del Rio, Morten Giæver, Stanley Ihugba og Nicolay Solberg Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 kan sikre opprykket mot bunnlaget Notodden

Alt kan skje i Adeccoligaen med to kamper igjen å spille. Les om runde 29. her.

Sarpsborg opprykk sikres med en solid seier hjemme mot bunnlaget Notodden!

Se Sarpsborg-Notodden på TV 2 Zebra eller tv2sumo.no kl.12.30

Sarpsborg var bunnsolide borte mot Ranheim sist og ga seg selv et meget godt utgangspunkt foran de to siste kampene med 2–1 seieren i Trøndelag. Laget står nå med fire kamper uten tap på rad, og mye skal gå galt hvis de ikke er å finne i neste års Tippeliga. Seier mot bunnlaget Notodden hjemme i denne runden bær være nok, ettersom laget har elleve plussmål mer enn Sandefjord som følger tre poeng etter. Og Notodden bør være et overkommelig hinder. Laget spilte uavgjort hjemme mot bunnkollega Bærum sist, men står nå med fire strake kamper uten seier og er for lengst klare for 2. divisjon neste år.

Hjemmelaget skal ikke ha store utfordringer å stri med i forhold til skader og når de i tillegg ikke har noen spillere utestengt kan Roar Johansen velge fra skadefri tropp foruten gode Hoås som sliter med kneskade. Vi tror laget blir som sist, men kanskje et spørsmålstegn ved om Jørgensen kommer inn for Baigorri.

Notodden har som vanlig en rekke spillere utilgjengelige med skader og karantener, og det blir et sterkt redusert mannskap Kenneth Dokken sender utpå. Sande er ute med skade og Jahr blir trukket ned som høyreback. Helgerud er tilbake fra karantene og overtar for Amundsen som soner for tre gule. I midtbaneleddet er Granerud ute med karantene, men Holmen er tilgjengelig etter sin utestengelse. På topp er Khalili tilbake etter å ha sonet sist.

Vi tror på storseier til hjemmelaget. Alt annet vil være en stor nedtur både for klubben, laget og hjemmepublikum. MEN seieren starter ved at de legger en tøff jobb i bunn og sliter til seg marginene. Deretter kan finspillet komme, noe vi tror det også gjør. Utfordringen er at alle forventer at hjemmelaget skal vinne og langt på vei sikre opprykket. Da kan det hende at noen tar lett på ting og at noen får høye skuldre.

Kamp: Sarpsborg 08 – Notodden FK

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Uavgjort, Seier

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Hoås

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Björnsson–Berge, Heieren Hansen, Baigorri/Jørgensen–Breive, Ihugba, Giæver–Solberg–Wiig, Elyounoussi

Tre siste kamper bortelag: Tap, Tap, Uavgjort

Karantener bortelag: Amundsen, Granerud, Alsaker

Nøkkelspillere usikre bortelag: Dale, Sande, Holmen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Marques–Jahr, Lien, Jenssen, Helgerud–Velta, Aksnes, Holmen–Kleven, Khalili, Nynes/Campbell

Tar Bryne de avgjørende poengene for å holde seg i Adeccoligaen mot et slitent Mjøndalen?

Bryne var sjanseløse borte mot topplaget Sandefjord sist og tapte 0–2. Dermed har laget kun tatt ett poeng på sine to siste kamper og har fortsatt behov for ett-to poeng for å være helt sikre på å holde seg i Adeccoligaen. Mjøndalen på sin side slo TUIL meget fortjent sist helg med hele 3–0. I tillegg vant laget midtukekampen mot Strømmen med 3-2, dette også en meget fortjent seier. Disse to seirene gjør så at laget kun trenger ett poeng på de to siste kampene for å være sikret hjemmekamp når kvaliken starter.

Det er som alltid noen utfordringer med hensyn til skader når Gaute Larsen skal ta ut de elleve som starter kampen. Vi tror laget blir mye likt som sist, men at det kan bli bytte med Stokkeland som gikk ut til pause sist. I så fall tror vi Risholt kommer inn som hengende spiss og at Urstad blir å finne i sin vante sentrale midtbanerolle.

Mjøndalen hadde en tøff midtukekamp, men kom seg igjennom den uten gule kort. Men Diomande fikk kjenning til sin strekk og må nok stå over dette oppgjøret. Inn tror vi Solberg kommer, men at han starter som back og skyver Midtgarden opp på kant.

Vi tror på minst ett poeng til hjemmelaget. Ett poeng holder til at Mjøndalen er sikret fjerdeplassen, samt at Bryne med stor sannsynlighet beholder plassen i Adeccoligaen. Det som kan bikke kampen i hjemmelagets favør er at Mjøndalen spilte kamp på onsdag, noe som kan medføre tunge bein på en tung høstbane på Jæren.

Kamp: Bryne FK–Mjøndalen IF

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Uavgjort, Tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Midtsian, Ertzeid, Risholt, Fernandes

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Kristiansen–Landro, Møster, Lode, Romslo–Stokkeland/Urstad, Breimyhr–Larshus Larsen, Urstad, Khattab – Jakobsen

Tre siste kamper bortelag: Tap, Seier, Seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Boldt, Bernstein, Granås, Diomande

Antatt lagoppstilling bortelag:

Forn–Helton, Sundli, Kortgaard Ingebretsen, Solberg–Ohr, Karlsen, Idris, Midtgarden–Kirkvold, Stokke

Ranheim med gode kvalikmuligheter, men da må bunnlaget Bærum beseires!

Ranheim tapte fortjent hjemme mot topplaget Sarpsborg 08 sist, selv om de presset på for et poeng helt på slutten. Men laget var langt ifra på sitt beste nivå og er nødt til å komme på vinnersporet igjen hvis det skal bli kvalikspill. For med tre kamper uten seier er laget for første gang på meget lenge ute av topp seks på tabellen. Men Bærum er ingen enkel motstander å møte på Sandvika Stadion, selv om de for lengst er klare for 2. divisjon. Sist spilte laget uavgjort borte mot Notodden, etter at de i forrige runde lekte seg med KIL og vant hele 4–1 på hjemmebane.

Bærum har sin kaptein Sandbu ute med gule kort, samt sine sedvanlige langtidsskader. Vi tror laget setter inn Nervold eller Cornell som erstatter. Resten av laget blir uforandret.

Ranheim har ingen karantener, Stilson tilbake fra karantene og kun Ovaisu ute med skade. Det gir Åsmund Bjørkan gode forutsetninger foran denne kampen. Vi tror det ikke blir mange forandringene siden sist, selv om laget presterte langt under pari. Backrekken blir den samme i hvert fall. Vi tror Stilson kommer inn som høyre kant på bekostning av Løkberg. Om Løkberg starter tror vi det blir sentralt og at Midtsjø flyttes opp i den offensive midtbanerollen på bekostning av enten Bye eller Karlsen.

Bortelaget må vinne for å henge med i racet om kvalikplass, noe vi også tror de gjør. Bærum er svekket uten sin kaptein, og kvalitetsforskjellen på lagene er i utgangspunktet relativt stor. Men Bærum scorer mye mål og kan være vriene å hanskes med hvis alle de unge gutta har dagen samtidig.

Kamp: Bærum SK–Ranheim IL

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Seier, Uavgjort

Karantener hjemmelag: Sandbu

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Finstad, Lundemo, Hjulstad

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Eriksen–Troupe, Scheel, Ruud Irgens, El-Masouri–Pellegrino, Aalbu, Nervold/Cornell, Ask Mikkelsen–Shaswari, Llullaku

Tre siste kamper bortelag: Uavgjort, Uavgjort, Tap

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Ingen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Barli–Rønning, Tronseth, Moe, Malmo–Stilson, Midtsjø/Løkberg, Reginiussen, Aasen–Bye, Karlsen/Midtsjø

Thriller-kamp i racet om kvalikplasser!

HamKam ”kastet” bort to poeng da de forspilte en rekke sjanser i borteoppgjøret mot bunnlaget Alta, i en kamp som endte 0–0. Dermed har laget tre strake kamper uten seier, og er helt avhengige av en trepoenger hjemme mot kvalikkonkurrent Ull/Kisa for å nå sin målsetting om topp seks. Kisa har overrasket de fleste i denne sesongen, og sist ble det sterke 3–1 hjemme mot Hødd. Dette var lagets tredje strake seier, og mulighetene for at det nyopprykkete laget spiller kvalik er i høyeste grad til stede.

Ingen nye skader hos Kamma og ingen spillere i karantene. Vi tror Bjerke fortsetter som stopper i denne kampen også. Det gir plass til Hagen til å fortsette som anker på midten. Berg Hansen og Sildnes/Nedrebø spiller indreløpere. På topp tror vi de stiller med samme trio.

Kisa har Rosenkilde ute med karantene og Nordnes usikker med skade. Det gjør så at O. Jørstad spiller høyreback hvis ikke Nordnes kommer seg på beina. Resten av laget tror vi blir det samme som sist.

Helt åpen kamp mellom to lag som begge kan havne i kvalikspill. Kamma MÅ vinne for å ha en reell sjanse til det, mens Kisa BØR vinne. Med uavgjort til Kisa vil de med svak målforskjell antakelig måtte vinne siste hjemmekamp for å ha sjanse til kvalik. Mye om og men dette her, men vi tror at begge lag går for å vinne og at det for en gangs skyld kan bli målrikt begge veier når Kisa spiller!

Kamp: HamKam–Ull/Kisa

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Uavgjort, Uavgjort

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Hogan, Asani

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Rønningen–Jevne Hagen, Bjerke, Lie, Riise–Berg Hansen, Hagen, Sildnes–Jensen, Gundersen, Lehne Olsen

Tre siste kamper bortelag: Seier, Seier, Seier

Karantener bortelag: Rosenkilde

Nøkkelspillere usikre bortelag: Moen Hansen, Soltvedt, Nordnes

Antatt lagoppstilling bortelag:

Origi–Nordnes/Jørstad, Flittie Onstad, Andresen, Kristoffersen–Holmen, Jørstad, Adebahr, Kind Mikalsen–Dos Santos, De Vita Jensen

Hødd må slå topplaget Sandefjord på Høddvoll for å holde seg i Adeccoligaen!

Hødd skuffet stort sist og tapte 1–3 borte mot Ull/Kisa, i en kamp mange hadde trodd at det cupfinaleklare laget fra Ulsteinvik skulle minst ta ett poeng. Dermed ble en uke med seier over Mjøndalen og uavgjort mot Sarpsborg avsluttet med tap, som gjør at de fortsatt ligger meget utsatt til for å rykke ned til 2. divisjon. Sandefjord var igjen bunnsolide og slo Bryne 2–0 hjemme, og har fortsatt en ørliten mulighet for direkte opprykk. Seieren var lagets fjerde på de fire siste kampene, og mye skal gå galt hvis laget ikke minst havner på topp tre.

Helland må stå over for Hødd. Det tror vi medfører at Sellin spiller kant og at Standal kommer inn som spiss fra start. Hvis Sellin fortsetter som spiss kommer Mork eller Rekdal inn som høyrekant.

Sandefjord må unnvære sin kaptein Gabrielsen som pådro seg en strekk sist og er ute for resten av sesongen. Men Amankwah er tilbake fra karantene og går rett inn som erstatter. Resten av laget tror vi blir det samme som sist, men det er en sjanse for at Arne Sandstø velger Saaliti på topp på grunn av hans krigeregenskaper.

Sandefjord har fortsatt en ørliten sjanse til å rykke direkte opp, men vi tror laget har innsett at det høyst trolig blir kvalik. Derfor tror vi Hødd kommer til å ha en god sjanse til å ta poeng mot topplaget. Hødd har tre strake seirer på hjemmebane og er nødt til å vinne her på grunn av sin svake borteform. Hødd har vært gode på hjemmebane i år, og har slått Sarpsborg, Mjøndalen, Glimt og uavgjort mot Start.

Kamp: Hødd IL–Sandefjord Fotball

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Uavgjort, Tap

Karantener hjemmelag: Helland

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Ahamed

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Nyland–Latifu, Klock, Moltu, Grodås–Heltne Nilsen, Aursnes–Sellin/Mork/Rekdal, Sandal, Heltne–Sellin/Standal

Tre siste kamper bortelag: Seier, Tap, Seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Gabrielsen, Røyrane

Antatt lagoppstilling bortelag:

Austbø–Bindia, Dimitriadis, Amankwah, Brix–Torp, Jaiteh, Dieng – Aas–Lamøy, Hansen

Feier et revansjesugent Start over et KIL som ikke har noe å spille for?

Start hadde en resultatmessig forferdelig dag sist da de tapte hele 0–5 borte for Glimt. Spillemessig var det ikke fullt så galt, men mange har ment i ettertid at det var flaut av topplaget å gå på en sånn smell kampen etter at opprykket var sikret. Men tapet var lagets første etter seks strake seirer, så vi må gi de litt albuerom for å feire litt også! KIL sikret definitivt plassen i Adeccoligaen med en fortjent seier mot Strømmen på Gjemselund med 2–1. Seieren avsluttet en fire kampers rekke uten triumf.

Vi tro Mons Ivar Mjelde setter inn alt han har tilgjengelig for å revansjere sist rundes blunder og avslutte med stil foran eget publikum. Derfor settes nok Øsbø inn i mål igjen og skyver Kristiansen ut på benk. Mathisen går inn som stopper og skyver Krisjansson opp på midtbanen og Strømstad ut på benk. Asante går inn på sin vante kantposisjon og skyver Hoff opp som spiss og Tveit ut på benk.

KIL er redusert både med tanke på skader og karantener. Vi tror Førsund spiller back i stedet for Hæstad og at Ryen kommer inn som stopper. På midten erstatter Dosso en Shindika i karantene. Med Moen og Solum ute fortsetter de samme tre på topp.

Her tror vi Start slår knallhardt tilbake og setter skapet på plass. KIL har reddet plassen og har hatt mye fokus på forhold utenfor banen i det siste, i tillegg til at de stiller klart svekket til denne kampen.

Kamp: IK Start–KIL Toppfotball

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Seier, Tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Andersen, Madsen, Østbø, Mathisen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Østbø–Nouri Pedersen, Mathisen, Vikstøl–Asante, Owello, Kristjansson, Børufsen–Hoff, Vilhjalmsson

Tre siste kamper bortelag: Uavgjort, Tap, Seier

Karantener bortelag: Hæstad, Shindika

Nøkkelspillere usikre bortelag: Moen, Solum

Antatt lagoppstilling bortelag:

Deinoff–Førsund, Ryen, Wigum, Fazlagic–Dosso, Aas, Tiller Larsen – Myklebust, Tuelo Johannesen, Melgalvis

Viktig kamp på Strømmen for å sikre klubbens tredje strake sesong i Adeccoligaen!

Strømmen tapte 1–2 borte mot KIL i forrige runde, et tap som var fortjent kampen sett under ett. I tillegg gikk de på et surt overtidstap mot Mjøndalen i midtuken med 2–3. Mjøndalen var helt klart best i det oppgjøret, men Strømmen hadde en god periode på ti minutter i 2. omgang hvor de holdt på å vinne kampen da de fikk noen eventyrlige sjanser. Så skjedde ikke og laget slapp inn mål ett minutt på overtid etter et til tider stort press fra Mjøndalen. Alta spilte uavgjort 0–0 hjemme mot Kamma sist helg, men laget er håpløst fortapt helt nederst i divisjonen. Laget har ikke vunnet på sine seks siste kamper nå, og spørsmålet er bare om de vil forlate Adeccoligaen med et par positive opplevelser nå helt på tampen av sesongen.

Strømmen har ingen karantener, men har noen utfordringer på skadefronten. Yabre er helt sikkert ute, mens Kerr, Rasch og Næss Lund er usikre til denne. Vi tror dog alle de tre stabler seg på beina til denne viktige kampen. Vi tror de samme starter i backrekken. Hvis Næss Lund er ute flyttes Strømnes ned sentralt og Van Den Burgt inn. Hvis Rasch er ute kommer Sistek inn fra start, noe som også kan skje uavhengig av skader.

Alta har fortsatt en del utfordringer med skader i sin tropp, men får noen spillere tilgjengelige til denne kampen ser det ut til. Om noen av de kommer inn fra start vites ikke, men både Nilsson og Ertsås kan rekke kampen.

Dette er en kamp Strømmen MÅ vinne, og det er mye som tyder på at de også skal klare det. Et redusert Alta som ikke har vunnet på lenge bør ikke kunne hamle opp mot et heltent hjemmelag som kjemper med ryggen mot veggen. Nervene er nok det eneste som kan spille hjemmelaget et puss.

Kamp: Strømmen IF–Alta IF

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Tap, Tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Yabre, Næss Lund, Rasch, Kerr

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Kerr–Nilsen, Amundsen, Næss Lund/Strømnes, Høibråthen–Tokstad/Olsen, Rasch/Tokstad, Strømnes/Van Den Burgt, Brantzæg–Sistek/Olsen, Møller

Tre siste kamper bortelag: Tap, Tap, Uavgjort

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Ngom, Erlandsen, Taulo, Ertsås, Jarosinki

Antatt lagoppstilling bortelag:

Dirscher–Nordbye, Lindberg, Törnqvist, Rolandsen–Balto, Gauseth, Reginiussen, Nome, Solberg – Nikolaisen

Begge lag bør ha seier i lokalderbyet i nord!

TUIL ble regelrett ett nummer for små i bortekampen mot Mjøndalen sist og tapte helt fortjent 0–3. Det var lagets andre strake tap, noe som gjør at de fortsatt står med begge føttene i nedrykksstriden. Glimt imponerte stort med sin effektivitet i 5–0 seieren over topplaget Start sist, og har nå et godt grep om en kvalikplass. Men etter at de ikke vant de to foregående kampene må de nok ha en seier til for å være helt sikre på å spille kvalik i høst.

Bertheussen er tilbake fra karantene og går rett inn som stopper. Strøm og Kjæve kjemper om høyrekant, resten av laget blir det samme som sist.

Glimt stiller nok ganske sikkert likt som sist, men hvem som skal erstatte Knarvik hvis han må stå over er usikkert. Pedersen som kom inn sist har vært på landslagsoppdrag og er uaktuell. Mest trolig er det unggutten Saltnes som får muligheten. Men Sané kan også flyttes opp i midtbaneleddet og Wemberg inn som stopper.

TUIL må ha en seier til minst for å sikre plassen i divisjonen, Glimt må ha en seier til minst for å være sikre på kvalik. Dette er forutsetningene for kampen og vi tror det blir en rysare. TUIL under pari på sine to siste kamper, mens Glimt valset over topplaget Start sist. Vi tror uansett det blir en åpen og meget severdig kamp på TUIL-Arena!

Kamp: TUIL–Bodø/Glimt

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Tap, Tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Ingen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Sørensen–Yndestad, Talberg, Bertheussen, Rinde–Kjæve/Strøm, Johnsen, Johansen, Lysvoll–Lysvoll, Ahamed

Tre siste kamper bortelag: Tap, Uavgjort, Seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Nordberg, Knarvik, Pedersen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Londak–Jakobsen, Sané, Braaten, Imingen–Knarvik/Saltnes, Badou, Berntsen–Sylling Olsen, Dantas, Johansen