joackim (Foto: Digitalsport)
joackim (Foto: Digitalsport)

Norske Joackim (24) på vei mot seriegull: – Det tror jeg ikke noen har fått med seg

Joackim Jørgensen dro til Sverige i det stille etter nedrykket med Sarpsborg. Søndag kan han trolig feire seriemesterskap med Elfsborg.

Oslo (TV 2 Sporten): Gullbordet er dekket for Jørgensen og Elfsborg etter en rysare av en serieinnspurt i Allsvenskan.

Häcken og AIK dro hverandre ut av gullkampen da de spilte 1-1 torsdag kveld, samtidig som Malmö kun klarte uavgjort mot nedrykksklare Örebro. Elfsborgs 3-2-seier over Mjällby noen timer tidligere sørget dermed for at Borås-laget leder foran den siste runden søndag.

– Det ser veldig bra ut for oss nå. Torsdagen var helt fantastisk resultatmessig. Vi hadde ikke vunnet borte mot Mjällby på fire-fem år, men leverte under press. Det viktigste var hjelpen vi fikk fra Örebro, det hadde vi ikke regnet med, sier Joackim Jørgensen til TV 2 Sporten.

De var helt gale. Det betyr at de bryr seg, og det er gøy

Tre poeng hjemme mot et Åtvidaberg-lag som ikke har annet enn æren å spille for sikrer Elfsborg-fest søndag kveld. Med uavgjort eller tap kan Malmö rappe gullet, men de skal møte sterke AIK på Råsunda.

Artikkelen fortsetter under bildet!

sarp
sarp

Rundt klokken to natt til fredag kom Elfsborg-bussen tilbake til Borås. Der ventet klubbens ivrigste fans med bluss, sang og hyllest.

– De var helt gale. Det betyr at de bryr seg, og det er gøy, sier Jørgensen.

Borås Arena er utsolgt foran søndagens fotballfest. Stort sett hele Fotball-Sverige tror gultrøyene stikker av med gullet nå, men Jørgensen advarer mot å ta for lett på Åtvidaberg selv om Elfsborg står uten hjemmetap denne sesongen og med kun fire (!) baklengsmål.

– De er faktisk det laget vi har tapt mest mot i år (1-5). Men vi må prøve å avgjøre dette selv. Det er morsomst det, sier 24-åringen som trenes av fjorårets Stabæk-sjef Jörgen Lennartsson.

Ned og opp
Kontrastene er store for Jørgensen. For ett år siden rykket han ned med Sarpsborg - søndag kjemper han om gull og en plass i Champions League i nabolandet - samme dag som gamleklubben Sarpsborg kan rykke opp.

Mot Mjällby ble han plassert på benken med en liten skade, men Bærum-gutten kom og bidro til seieren. Jørgensen, som var midtbanespiller i Sarpsborg, har stort sett spilt fast på stopperplass denne sesongen med unntak av en liten skadeperiode.

– Vi har såpass mange gode spillere på midten så jeg er fornøyd bare jeg får spille, sier Jørgensen.

– Hva er inntrykk av Allsvenskan i forhold til Tippeligaen?

– Jeg er veldig positivt overrasket. Det går litt fortere her enn i Norge, og det er flere lag som forsøker å spille god fotball - slik vi gjorde i Sarpsborg.

Anonym i Sverige
Selv om han ble tatt ut på U23-landslaget sist har ikke Jørgensen inntrykk av at særlig mange i hjemlandet vet at Norge kan få en svensk seriemester søndag kveld.

– Nei, jeg tror ikke noen vet om det egentlig. Men det er ikke så farlig heller. De får følge med på den norske fotballen. Så lenge Sarpsborg rykker opp der, er jeg fornøyd, sier 24-åringen.