Mancini innrømmet Monaco-samtaler

Manchester City-manager Roberto Mancini var så sent som i april i samtaler med fotballklubben Monaco.

Nordmannen Tor-Kristian Karlsen fikk jobben som sportssjef i Monaco i mars. Senere har Claudio Ranieri fått trenerjobben. The Guardian skrev torsdag at City-manageren var enig med den franske annendivisjonsklubben om en femårig kontrakt.

– Sist sesong var jeg veldig nær en avtale med sju-åtte lag, men jeg foretrekker å være her fordi det har gått bra i tre år. Og dersom noen mener vi ikke har gjort en god jobb, så har vi vunnet tre titler på to år. Jeg er veldig fornøyd, sier Mancini, som senere har signert femårig kontrakt med de himmelblå.

– De tre-fire neste årene vil bli veldig viktig for oss. Med Ferran (Soriano, ny formann) og (Txiki) Begiristain (fotballdirektør) kan vi forbedre laget ytterligere, sier Mancini.

Samtalene mellom Monaco og Mancini pågikk i tre måneder, og en avtale på fem år ble avtalt etter at City hadde tapt 0-1 mot Arsenal. På det tidspunktet lå Manchester City åtte poeng bak ligaleder Manchester United. City slo imidlertid tilbake og vant gullet etter en dramatisk sluttspurt.

– For de neste fem årene vil dette være min arbeidsplass, fortsetter Mancini. (©NTB)