Dommer Brage sandmoen tester banen til Sandnes Ulf før kampen mot Tromsø. kampen ble avlyst. (Foto: TV 2)
Dommer Brage sandmoen tester banen til Sandnes Ulf før kampen mot Tromsø. kampen ble avlyst. (Foto: TV 2)

Sandnes Ulf - Tromsø utsatt igjen

Overvann satte en stopper for hengekampen i Sandnes. Ny kampdato er fastsatt.

Sandnes / Bergen (TV 2 Sporten):

Kraftig regn gjorde det umulig å spille kamp på Sandnes stadion onsdag.

Dermed ble oppgjøret mellom Sandnes Ulf og Tromsø utsatt og må spilles ved en annen anledning. Både Sandnes Ulf og Tromsø ønsker å spille kampen neste onsdag, 7. november. NFF bekrefter overfor tv2.no at kampen skal spilles kl. 18.30 7. november.

Dommer Brage Sandmoen inspiserte banen halvannen time før kampstart, og ballen trillet såvidt da den ble sparket over gresset.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Avgjørelsen er tatt på bakgrunn av at det er mye overvann på banen og ballen ikke vil trille. Vi er redd for spillernes sikkerhet med tanke på taklinger og situasjoner som kan oppstå når det er så dårlige spilleforhold som det er i dag, sier dommeren til TV 2 Sporten.

Sandmoen var helt sikker på at han har tatt den rette avgjørelsen.

– Det er dommerens avgjørelse. Den er tatt i samråd med trenerne. De ble invitert ut på banen og de var enig, sier han.

Sandnes Ulf har vært involvert i to kamper tidligere i år hvor overvann på banen har ført til parodier på fotballkamper. Spesielt hjemmemøtet med Odd Grenland ble en håpløs affære. Derfor er Ulf-trener Asle Andersen glad det ikke ble kamp onsdag.

Les også: Dommersjef Rune Pedersen: – Antakelig mest forsvarlig at Sandnes Ulf-Odd ikke hadde fortsatt
Les også: Solskjær ville ha avlyst: – En parodi av en fotballkamp

– Heldigvis for det. En voksen dommer og to trenere som var samstemte i at her ville det blitt tilfeldigheter. Det ville vært synd i en så viktig kamp, sier han, og får støtte av Per-Mathias Høgmo.

– Det er ikke forsvarlig. Jeg synes det er en klok beslutning. Begge lag og dommer er krystallklar på at det verken er sikkerhetsforsvarlig eller sportslig forsvarlig. Det er overvann over hele banen, sier TIL-treneren.