VIL FØLGE BERG: Kjetil Rekdal drømmer selv om å prøve seg som trener i England. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
VIL FØLGE BERG: Kjetil Rekdal drømmer selv om å prøve seg som trener i England. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Kjetil Rekdal om Bergs Blackburn-forhandlinger: – Fantastiske nyheter for norsk fotball

Kjetil Rekdal drømmer selv om å få sjansen som trener i en engelsk klubb.

VIDEO: Se intervju med Kjetil Rekdal om Henning Berg og sin egen trenerfremtid i videovinduet øverst!

Henning Berg er i forhandlinger med Blackburn og den ledige jobben som manager på Ewood Park. Kun detaljer gjenstår før nordmannen kan presenteres som klubbens nye manager.

LES OGSÅ: Henning Berg nærmer seg Blackburn-jobben

Kjetil Rekdal, som i en årrekke spilte sammen med Berg på det norske landslaget på 1990-tallet, gleder seg over nyheten om den mulige Blackburn-ansettelsen.

– Det er fantastiske nyheter for norsk fotball at vi får enda en trener i England. Det er et tegn på at vi gjør noe riktig. A-landslaget og U21-landslaget viser gode resultater og Molde og RBK er i gruppespillet i Europa, sier Rekdal i onsdagens Sportslunsj på TV 2 SPORT.

– Slik jeg kjenner Henning så er han en klok trener og klok strateg, og når han har vært der før er det alltid lettere å få gjennomslag for sine tanker

– Fordel at Berg kjenner miljøet
– Det neste steget er at vi får solgt norske spillere til større klubber i utlandet. Vi må erkjenne at Norge er et lite land og vi er avhengig av å få gode fotballspillere ut i Europa slik at landslaget kan bli enda bedre. Da får vi et bedre landslag som er en inspirasjon for de unge fotballspillerne som vokser opp, fortsetter han.

Rekdal har stor tro på at Henning Berg kan bli en suksess i Blackburn.

– Jeg tror det er en kjempefordel at han har vært i klubben før og kjenner miljøet der. Da vet han hva som forventes og har et godt utgangspunkt for å sette standarden slik han ønkser seg, sier Rekdal.

– Slik jeg kjenner Henning så er han en klok trener og klok strateg, og når han har vært der før er det alltid lettere å få gjennomslag for sine tanker, utdyper Aalesund-treneren.

LES OGSÅ: Kasper Wikestad: – Håper virkelig ikke Henning Berg henter mange norske spillere

LAGKAMERATER: Henning Berg og Kjetil Rekdal spilte sammen på det norske landslaget. (Foto: CALLE TØRNSTRØM/NTB scanpix)
LAGKAMERATER: Henning Berg og Kjetil Rekdal spilte sammen på det norske landslaget. (Foto: CALLE TØRNSTRØM/NTB scanpix)

– Premier League passet ikke min spillestil
Selv er Rekdal kjent som en stor supporter av den engelske klubben Leeds United . Men han havnet aldri i en engelsk klubb som spiller.

– Jeg innså vel at Premier League ikke passet min spillestil. Når det var interesse så var kanskje ikke timingen riktig. Jeg trivdes veldig godt i Tyskland og har aldri følt et stort savn om å ha spilt i England, understreker han.

Som trener har imidlertid Rekdal lyst til å slå følge med Ståle Solbakken og Henning Berg til «balløya» - en gang i fremtiden.

– Du må alltid ha noe å strekke deg etter. Akkurat nå er Aalesund mer enn nok, men du må ha ærgjerrigheten og lysten til å ta nye steg, eller så stagnerer du. Som trener lærer du noe nytt hele sesongen. Lysten til å prøve seg som trener i utlandet er absolutt tilstede, sier Rekdal.

Championship i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

BOKAKTUELL: Kjetil Rekdal. (Foto: Alley, Ned/Scanpix)
BOKAKTUELL: Kjetil Rekdal. (Foto: Alley, Ned/Scanpix)

– Som trener lærer du noe nytt hele sesongen. Lysten til å prøve seg som trener i utlandet er absolutt tilstede

Lysten på å prøve seg i utlandet
– Er drømmen å trene favorittklubben Leeds?

– Jo, selvfølgelig kunne det vært artig. Men nå har Leeds en engelsk manager som har et godt rykte på seg for å rykke opp med sine lag – og vi får håpe at han fortsetter med det. Leeds er en klubb som bør være og hører hjemme i Premier League. Det har vært tunge år for oss Leeds-supportere, innrømmer Rekdal – som ikke tror det dukker opp et trenertilbud fra en engelsk klubb med det første.

– Jeg har ikke de beste kontaktene i England, så veien dit må eventuelt gå via et annet land. Guttedrømmen min var å bli profesjonell fotballspiller. Fanatismen og interessen rundt «religionen» engelsk fotball har alltid fascinert meg. Jeg har en drøm om å bli en del av det, men akkurat nå ser jeg ikke på det som særlig realistisk, sier han.

VIDEO: Se intervju med Kjetil Rekdal om Henning Berg og sin egen trenerfremtid i videovinduet øverst!