hberg (Foto: Scanpix)
hberg (Foto: Scanpix)

Drillo om Henning Berg: – Han passer nesten hvor som helst

Landslagssjefen Egil Olsen og toppfotballsjef Nils Johan Semb håper Henning Berg blir ny Blackburn-manager.

Ullevaal (TV 2 Sporten): 43-åringen med 100 landskamper, mange av dem under Drillo, skal være i finaleheatet og en av få aktuelle kandidater som nå seriøst vurderes som ny manager i Blackburn.

Berg var i samtaler med ledelsen og direktør Shebby Singh mandag kveld, og en avgjørelse er ventet i løpet av få dager, kanskje allerede før helgen.

– Jeg tror Henning hadde passet inn nesten hvor som helst. Han er en dyktig trener. For å være det skal du ha fotballkunnskap og pedagogiske evner. Det har Henning, sier landslagssjef Drillo til TV 2 Sporten.

Les også: – Disse kjemper mot Berg om Blackburn-jobben

Kjenner engelsk fotball
Han har selv erfaring fra engelsk fotball da han høsten 1999 ble ansatt som Wimbledon-manager, og 70-åringen tror Berg har egenskapene som skal til for å lede en Championship-klubb.

– Henning kjenner miljøet og kulturen der borte. Jeg tror han hadde klart seg veldig bra. Det hadde vært spennende, sier Drillo.

Artikkelen fortsetter under bildet!

sember
sember

Blackpools Ian Holloway, Huddersfield-sjef Simon Grayson og veteranen Harry Redknapp har vært nevnt som de mest aktuelle kandidatene til jobben sammen med Berg.

Til The Sun tirsdag ettermiddag sier Redknapp at han ikke er aktuell.

– Det er ikke noe for meg. De har en bra tropp og bra støtte, men det er ikke noe for meg. Ifølge flere aviser var jeg i Blackburn i morges, men jeg var aldri der, sier Redknapp.

Berg-tilhenger
Toppfotballsjef Nils Johan Semb har tro på Henning Berg som fotballtrener og håper 43-åringen får jobben på Ewood Park.

– Det ville vært en flott anerkjennelse, først og fremst for Henning, men også for norsk fotball. Han har et sterkt navn i engelsk fotball og spesielt i Blackburn der han var en profil. Det hadde vært moro med to norske trenere i Championship-klubber som er favoritter til å rykke opp, sier Semb til TV 2 Sporten.

– Du er ikke overrasket over at han kan få denne sjansen i Blackburn nå?

– Det har skjedd litt endringer i England, og de søker ofte etter nye trenere i alderssegmentet 40 pluss. Man gir sjansen til litt yngre trenere. Henning er sterk på den fotballfaglige biten og jeg kan bare gi mine beste anbefalinger.

– Det er ikke en mann du helst vil ha inn i NFF-systemet?

– Han er selvsagt en kandidat til slike trenerjobber i Norge, men nå tror jeg Championship kan være veldig bra for ham.