kjetil (Foto: Scanpix)
kjetil (Foto: Scanpix)

Vraket Wæhler: – Fint å være i angrepsposisjon

Egil Olsen sier det nå er lang vei frem til en stopperplass for den 36 år gamle IFK Göteborg-spilleren.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Wæhler ble hentet tilbake i troppen foran kvalifiseringskampene mot Island og Slovenia da Vadim Demidov havnet på benken i Tyskland.

Han spilte samtlige minutter i de to kampene, men ble syk foran møtet med Sveits og havnet på benken i Kypros da Vegard Forren storspilte i Bern.

Da Drillo tirsdag tok ut troppen til privatlandskampen mot Ungarn 14. november, var det uten at Wæhlers navn ble lest opp.

– Du kan gjerne si det er langt frem for Kjetil, ja. Konkurransen er stor når det gjelder stopperplassen. Det er mange som banker på døra akkurat der, sier Drillo til TV 2 Sporten.

Les også: Wæhler er topp motivert for tre nye landslagsår

Følger med IFK
Kaptein Brede Hangeland og Moldes Vegard Forren får selskap av RBKs Tore Reginiussen i Budapest. I tillegg har U21-landslagets Thomas Rogne vært inne i A-troppen ved flere anledninger.

– Vi har en håndfull bra midtstoppere, sier Drillo, som kommenterer Wæhlers alder slik.

– Alderen er ikke en fordel, nei. Jeg har sett de siste kampene hans for IFK og han spiller ganske solid der. Han har en spisskompetanse defensivt, men er ikke like god offensivt.

Les også: Wæhler ble tatt ut på flopplag: – Ikke ofte jeg blir SÅ provosert

Depper ikke
Wæhler, som reagerte sterkt da han forrige uke ble tatt ut på årets «flopplag» i Sverige av Offside-journalist Anders Bengtsson, sier det er «helt i orden» at han ikke blir med til Ungarn.

– Drillo og Ola By Rise tar ut troppen og gjør sine vurderinger fortløpende. Det er fint å kunne være i angrepsposisjon igjen. Godt å se det er spillere som kommer bak som får prøve seg, sier Wæhler til TV 2 Sporten.

I forbindelse med landskampen mot Kypros på Larnaca sa Oslo-gutten til TV 2 Sporten at han ser for seg ytterligere tre år med spill på høyt nivå, og at han aldri kommer til å takke nei til spill med flagget på brystet. 36-åringen er lei av å høre at han er for gammel.

– Til syvende og sist skal troppen til Norge bestå av Norges beste spillere, ung eller gammel. Det må alle snart forstå, sier Wæhler.