Steven de Jongh. (Foto: TEAM SKY)
Steven de Jongh. (Foto: TEAM SKY)

Sky-sjef bekreftet ferdig etter dopingbruk

Steven de Jongh forlater Team Sky.

Som det ble meldt i helgen av Daily Telegraph er Steven de Jongh (38) ferdig som sportsdirektør i Team Sky, som også har Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch på lønningslisten.

Nederlenderen har innrømmet bruk av doping i sin aktive karriere som syklist og kunen derfor ikke fortsette i laget på grunn av Team Skys interne regler.

- Steven fortjener respekt for motet han har vist ved å være ærlig om fortiden og vi må gjøre vårt beste for å støtte ham, sier Team Skys leder Dave Brailsford i en pressemelding.

De Jongh, som syklet for Rabobank og Quick Step som aktiv, vil få en solid etterlønn med seg fra Sky.

Sky iverksatte strenge tiltak i kjølvannet av dopingsaken rundt Lance Armstrong og resten av det tidligere US Postal-laget.

Alle ryttere og øvrige personer i støtteapparatet må skrive under på en kontrakt om at de aldri har dopet seg eller deltatt i doping i løpet av sin karrière. Torsdag kveld kom det første offeret i form av trener Bobby Julich.

Sportsdirektør Sean Yates forlater også laget, men det benektes at dette har noe med doping å gjøe. Yates jobbet i mange år tett med Lance Armstrong.