herman (Foto: Scanpix)
herman (Foto: Scanpix)

Stengel vil til VIF - Stabæk krever sju-åtte millioner

Men trener Petter Belsvik håper 17 år gamle Herman Stengel blir med Stabæk ned.

Oslo (TV 2 Sporten): Herman Stengel ønsker å spille på et høyere nivå enn 1. divisjon og kan være på vei vekk fra nedrykkslaget Stabæk.

– Det får vi se på etter sesongen, svarte Stengel på TV 2 Sportens spørsmål om han blir med ned etter Viking-kampen søndag.

17-åringen sier til Budstikkas papirutgave mandag at han i utgangspunktet ønsker å spille på et høyere nivå enn Adeccoligaen.

– Vålerenga er greit det. Jeg kunne godt tenke meg å spille for Vålerenga, sier Stengel da Budstikka nevner Oslo-klubben.

Les også: Politiet vil ha tiltale i overgangsskandalen

Opsjon
TV 2 Sporten avslørte i fjor høst at Stabæk fikk kun én million kroner for Veigar Pall Gunnarsson da islendingen signerte for Vålerenga. Men på samme tid betalte VIF fire millioner kroner for opsjon på kjøp på den da 15 år gamle Herman Stengel uten at spilleren selv var informert.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Herman Stengel.
Herman Stengel.

Den sistnevnte avtalen ble ikke godkjent av Norges Fotballforbund eller Vålerenga-ledelsen, og Stabæk fikk ikke det avtalte beløpet for Stengel-opsjonen - men kun et lån fra Vålerenga på to millioner kroner.

Nå kan den meget lovende midtbanespilleren, som har ett år igjen av kontrakten med Stabæk, likevel ende på Valle, men det kommer til å koste.

Salg til utlandet?
– Kommer det et godt og konkret tilbud, vil han bli solgt. Det innser også jeg, selv om jeg ønsker å ha han med videre, sier Stabæk-trener Petter Belsvik til Budstikka, og svarer følgende på spørsmål om hva som er et godt tilbud:

– Da må vi opp i de summene som det har vært spekulert i tidligere. Det var vel snakk om at Vålerenga ville betale et sted mellom sju og åtte millioner kroner. Det må vi opp i.

Stabæk-sjefen sier han håper Stengel blir med ned i Adeccoligaen for senere å kunne bli solgt til en utenlandsk klubb. 17-åringen debuterte i Tippeligaen allerede i fjor høst og har denne sesongen vært på banen i 18 av 27 Stabæk-kamper.