Fotballfest til siste slutt

Toppfotballsjef Nils Johan Semb fryder seg over en thrillerinnspurt i eliteserien. Målforskjellen kan avgjøre mellom Molde, Rosenborg og Strømsgodset.

Mandag satt han i Molde og ventet på en svært forsinket flyavgang til Gardermoen.

– Molde har mye av dette i egne hender nå. Får de med seg poeng fra Tromsø lørdag, er mye gjort. Molde så veldig solid ut mot RBK (2-0-seier) søndag, sier Semb til NTB.

– Det er vanskelig å vinne eliteserien denne sesongen. Jeg synes kvaliteten er bra, og stabiliteten begynner også å komme. Det er også gledelig at det er unge lokale profiler på alle de tre topplagene. For norsk fotball er dette en drømmesituasjon med spenning i topp og bunn. I tillegg er kvalifiseringen gjeninnført. Lag som kjemper for å overleve, er også direkte involvert i gullstriden, sier Semb.

Det er en god stund siden spenningen var så stor om gullet i eliteserien. Seiersmarginen for gullklubben har de siste seks årene vært fra fem (i fjor) til 13 poeng.

I 2005 levde alt til siste slutt. Da vant Vålerenga med ett poeng ned til Start. Kristiansand-klubben tapte siste kamp 1-3 mot Fredrikstad og gikk glipp av trofeet. (©NTB)