Travhest (Illustrasjonsfoto) (Foto: SCANPIX/SCANPIX)
Travhest (Illustrasjonsfoto) (Foto: SCANPIX/SCANPIX)

V5 Momarken: Pene lunsjpenger?

Momarken serverer en småvrien lunsjomgang med blandet kvalitet på løpene. Noe sikkert holdepunkt er ikke lett å finne, så det blir neppe noen favorittparade.

V5a1: 7 RAMASJANG (41%) skuffet mye tidligere, men er forbedret i Goop-regi. Ok fra dårlig spor nest sist og startgalopp sist. Raske 11 LOGICAL FANTASY (12%) tok en intetsigende pliktseier fra tet sist. Imponerte stort da han vant overlegent fra samme posisjon 18/9 – legg merke til at han i det løpet slo startraske 3 KOR FLING (19%) med hele 50m! Bakspor et klart minus – skummel med klaff. Lynraske 12 QUITE FAST (2%) har vært klart positiv nå og prøver sprint for første gang – noe som må være en åpenbar fordel. Skrellbud.

V5a2: 9 ROYAL CHOCOLATE (10%) har levert en rekke sterke løp i år uten å vinne. Feilet i angrep sist, og har i det minste blitt noe mindre usikker fra start. Passende oppgave på papiret i dag – kan slå til om 1 STAR FROST (50%) blir overflydd. 7 MISS OBAMA (7%) kan klare dét. Suste som ventet til tet fra springspor i årsdebuten 21/10, men galopperte i tet ut mot oppløpet. Kunne vunnet og notert en lav 18-tid ellers. 2 PERFECT LADY DK (7%) leverte en godkjent årsdebut etter mye dødens 15/5 i et løp gode CC Dream vant, men skuffet noe siden. Ble sittende litt stengt etter pause sist og kan også være en luring.

V5a3: 4 GJÆRLAUS (30%) feilet som vinner 27/9, og har avsluttet fint i sine to siste starter. Klart enklere løp her både for ham og 5 DALLAS (10%). Ingen av dem er støe. 9 KALIMA (3%) kan være et skrellbud om favorittene roter – det er mye svakt bak. Ok i alt for hardt tidsløp tredje sist, og var en del bedre enn 7 TANGEN IDA (6%) på Biri nest sist. Lenge med i striden fra dødens sist.

V5a4: 1 JAGARE (10%) ble hengende i tredjespor de to første svingene før han bakket ned i køen i Drammen sist, og var litt unnskyldt da. Avsluttet meget bra etter pause 7/9 og står innbydende til mot mye blandet drops. Har tidligere vist at han kan åpne bra – uansett bør det bli en fin reise. Spillbar. 9 HOMEBOUND (2%) har vunnet et par løp i Norge før, og er ikke så verst. Prøvde seg i sporene siste 700 i hardt lag sist, og gikk på det jevne til mål. Skrellbud for de som garderer litt.

V5a5: 3 SEE SEE RIDER har skuffet mye, men var klart forbedret nest sist. Galopperte da kort i premiekampen på oppløpet etter å ha blitt noe hindret i siste sving. Hadde vært på høyde med en hest som Lily West i et for øvrig meget hardt lag. Ble hindret av sliten konkurrent to dager senere på Sørlandet. Har en riktig oppgave på papiret – litt aktuell på 14%.