Berre ble VIF-helt i tam kamp

Morten Berre (37) viste at han fortsatt kan da han søndag ble matchvinner for Vålerenga i 1-0-seieren hjemme mot medaljejagende Tromsø i eliteserien.

I det som var en svært tam fotballforestilling, kom kampens eneste mål i det 71. minutt takket være et hodemål av Berre. Vålerenga-veteranen stupte fram og nikket ballen i lengste hjørne med bakhodet etter et godt frispark fra Bojan Zajic. En sjanseløs TIL-keeper Benny Lekström kunne bare stå forfjamset igjen og se på. En noe spesiell heading av 37-åringen.

Før scoringen var det ikke mye som skjedde på Ullevaal stadion. Tromsø styrte banespillet og skapte til tider et godt trykk på hjemmelaget, men uten å komme til mange gode sjanser. Den største målsjansen før pause var det Vålerenga som sto for da Berre prøvde å avslutte fra spiss vinkel etter halvtimen spilt.

Tromsø farligste mulighet i første omgang kom i det Zdenek Ondrasek satte en heading godt over mål. Med andre ord var det mye offensivt rusk hos gjestene. Selv ikke etter at VIF tok ledelsen, klarte Tromsø å sette inn en sluttspurt som ga tegn på at en utligning lå i luften.

Det må kunne sies å være skuffende av et Tromsø-lag som med seier fortsatt kunne ha lagt press på Rosenborg, Molde og Strømsgodset foran seg på tabellen. Medaljehåpet kan ha gått i tusen knas etter søndagens tap. TIL er på fjerdeplass med sju poeng opp til Godset, men har én kamp til gode. Den spilles mot Sandnes Ulf kommende onsdag.

Vålerenga er fire poeng bak TIL på en sjuendeplass. (©NTB)