TROND OLSEN: Sendte Viking i føringen på Nadderud. Foto: TV 2.
TROND OLSEN: Sendte Viking i føringen på Nadderud. Foto: TV 2.

Trond Olsen sendte Stabæk ned i Adeccoligaen

Kjell Jonevrets menn best på Nadderud.

Stabæk - Viking 0-1

Trond Olsen sendte Stabæk ned i Adeccoligaen søndag kveld da guttene fra Stavanger vant 1-0 mot de helblå.

– Ingen bombe
Petter Belsvik var en fattet mann etter kampslutt.

– Vi har jo ligget dårlig til ganske lenge, så det kom ikke som noen bombe når det er endelig. Det som er fokus er at vi skal gjenreise Stabæk som klubb. Vi har mange kloke folk i klubben så vi skal komme grusomt tilbake, sier han til TV 2.

Vikings mann bak roret, Kjell Jonevret, var naturligvis mer fornøyd etter kampen.

– Det var kaldt og jævligt. Det kunne vippet hvilken vei som helst og jeg synes vi spilte veldig bra, sier Jonevret til TV 2.

Trond Olsen oppsummerte scoringen etter 70 minutter på denne måten

– Ja, litt tilfeldig, men jeg kom meg gjennom og fikk satt den i mål, sier han til TV 2.

Olsen-suser
Allerede etter to minutter var det en diskutabel situasjon ute på Nadderud-gresset. Vikings André Danielsen ropte på straffe etter at han ble felt i boksen, men kveldens dommer Tom Harald Hagen blåste i stedet corner til bortelaget.

Viking presset Stabæk bakover i åpningsminuttene. Etter 17 minutter var Lædre Bjørdal sterkest i feltet på et innlegg fra Makhtar Thioune, men uheldigvis for bortelaget gikk ballen til side for mål.

Les også: Vålerenga nærmest mål på Ullevaal
Les også: Dorsin brente kjempesjanse for RBK

Stabæk kom mer inn i kampen utover i førsteomgang, men tre minutter før pause smalt det fra de Lanley. Unggutten fyrte av fra 25 meter, og Sayouba i Stabæk-målet måtte gi retur. På den var Berisha først, men han satte ballen rett på sisteskansen fra kloss hold.

Andreomgangen åpnet rotete på Nadderud. Men etter 70 minutter viste Trond Olsen seg frem. 28-åringen raidet opp langs venstresiden og bare banket guttene fra Stavanger i ledelsen.

Stabæk-fansen underholdt
Ingen av lagene fikk satt sitt preg på kampen foran de 3090 tilskuerne som hadde møtt opp. Men det så ikke ut til å prege hjemmefansen som støtte bærumsguttene så godt de kunne med sang og dansing på tribunen.

Hjemmelaget klarte ikke å svare på Olsen-suseren og dermed blir det Adeccoliga-spill på de helblå neste sesong.

Før kampen
Det er så enkelt - samtidig så vanskelig - Stabæk må vinne sine fire siste kamper for å han en mulighet på kvalikplass i årets Tippeliga.

Samtidig må Sandnes Ulf og Fredrikstad ta minimalt med poeng for at bærumsguttene skal ha en mulighet til å slippe unna Adeccoliga-spill i 2013. Selv om det ser mørkt ut for de blå og hvite forteller Stabæk-spiller Kim André Hunstad at han har hatt en fin tid i klubben. 27-åringen kom til Stabæk i sommer fra 2. divisjonsklubben Kjelsås.

– Det har vært en fin tid her. Det er en suveren gjeng, gode fotballspillere og godt humør. Tross alt, hvordan situasjonen har vært, så har vi lukket omverdenen litt ute og har et ekstremt godt miljø både på feltet og i garderoben, sier midtstopperen til Stabæks hjemmesider.

Klubben som tok Tippeliga-gull i 2008 har slitt tungt denne sesongen, og 13 poeng er mager poengfangst etter 26 kamper. Petter Belsviks menn har flere ganger denne sesongen uttalt at de ikke har gitt opp håpet om å få spille i den gjeveste ligaen i Norge.

– Vi er gode nok
Men med kun ett poeng på de fire siste kampene har selv den mest optimistiske Stabæk-supporten gitt opp håpet. I kveld møter klubben Kjell Jonevrets menn.

– Kampen mot Viking blir tøff. Viking er et fysisk lag. Men det er ingen grunn til at vi ikke skal gå ut å både tro på, og forvente tre poeng. Vi er gode nok. I de siste kampene har ting begynt å sitte som et lag og da er kvaliteten i laget god nok til å vinne kamper. Vi må bare utnytte sjansene våre bedre, sier Hundstad.