Sean Yates, Edvald Boasson Hagen (Foto: TV 2/)
Sean Yates, Edvald Boasson Hagen (Foto: TV 2/)

Britisk avis: – To nye Sky-sjefer innrømmer dopingbruk

Sean Yates og Steven de Jongh skal være ferdig i storlaget.

Den britiske avisen Daily Telegraph melder lørdag kveld at to nye Sky-sjefer har innrømmet doping og er ferdig i laget.

Det skal være snakk om sportsdirektørene Sean Yates og Steven de Jongh.

Må skrive under på antidopingkontrakt
Sky iverksatte strenge tiltak i kjølvannet av dopingsaken rundt Lance Armstrong og resten av det tidligere US Postal-laget.

Alle ryttere og øvrige personer i støtteapparatet må skrive under på en kontrakt om at de aldri har dopet seg eller deltatt i doping i løpet av sin karrière. Torsdag kveld kom det første offeret i form av trener Bobby Julich

«Det er ingen plass i Team Sky for de som har vært involvert i doping. Verken nå eller tidligere i karrieren. Dette gjelder ledelse, støtteapparat og ryttere», skrev det britiske laget i en pressemelding.

Les også:Hushovd: – Det vil ikke hjelpe
TV 2 PLAY: Kurt Asle Arvesen: – Jeg skal signere

Yates har vært en av de mest synlige og karismatiske sportsdirektørene til Sky de siste sesongene. Briten ble hyllet som en av arkitektene bak Bradley Wiggins' sammenlagtseier i Tour de France i år.

Yates hadde selv en lang karriere som proff og syklet blant annet på samme lag som Armstrong i det tidligere Motorola-laget. Seinere var han sportsdirektør for Armstrong i både Discovery og Astana. Det er foreløpig ikke kjent hva Yates skal ha innrømmet og når han skal ha dopet seg.

Les også: Disse norske rytterne ga opp proffdrømmen etter dopsjokk

Fått både støtte og kritikk
Nederlandske de Jongh har primært vært Skys sportsdirektør i klassikerne de siste to sesongene. Heller ikke detaljene i hans angivelige innrømmelse er kjent, men han har bakgrunn fra det omstridte TVM-laget på 1990-tallet.

Skys strenge tiltak har møtt både støtte og kritikk siden den ble kjent. Thor Hushovd er en av skeptikerne, ettersom han mener det vil være lett for tidligere dopere å fortsette og ljuge.

Atle Kvålsvoll og TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad mener imidlertid det er et riktig skritt å ta.

– Skal man komme seg noen vei videre i sykkelsporten, så må man rydde opp. Dette vil nok oppleves som veldig brutalt av mange, og det er det også. Men jeg tror det er noe som må til. Det er nødvendig for å rydde opp, sa Kvålsvoll før helgen.