ulf
ulf

Sandnes Ulf-spillerne tippet 4-1, men vant 5-1: – Ble litt forbannet da vi scoret det siste

God stemning etter at de ydmyket bunnrivalen og overtok kvalikplassen.

Sandnes Ulf-Fredrikstad 5-1:

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Sandnes stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Sandnes Ulf hadde god kontroll og vant hele 5-1 over Fredrikstad i lørdagens viktige bunnoppgjør i Tippeligaen.

Dermed overtok de lyseblå den viktige kvalikplassen - ett poeng foran FFK. Det gjenstår tre serierunder, men Ulf har en hengekamp mot Tromsø til gode og kan øke forspranget ytterligere.

Se høydepunktene og scoringene i videovinduet øverst!

Les også: Fredrikstad-kaptein: – Pinlig. Skremmende dårlig

Fredag stilte fire av Ulf-spillerne opp til en seanse med TV 2 Sporten, der de forberedte seg til kampen ved å spille brettspillet Risk. Steffen Haugland ville leke spåmann og kastet terningene for å tippe sluttresultatet i kampen.

Terningene viste da 4-1 i Ulfs favør. Lagkamerat Harald Vindenes innrømmet at han ble litt «frustrert» da Steinthor Thorsteinsson satte inn 5-1 minutter før full tid.

– Vi hadde regnet med 4-1 som vi tippet i går. Så jeg ble litt forbannet da vi scoret det siste. Men 5-1 er bra det også. Det er helt ok, sier han med et stort glis til tv2.no.

Haugland selv tar nesten-treffen med stor ro.

– Jeg har arvet litt overnaturlige krefter, sier han og legger flirende til at han kanskje skal ta over for Snåsamannen.

Les også: Se Ulf-spillernes spesielle forberedelser

Se spillerne snakke om spådomskunstene sine her (artikkelen fortsetter under):

674286

– Utrolig deilig
Ulf-trener Asle Andersen var også en meget blid mann etter kampslutt. Og ikke minst imponert over forestillingen som laget vartet opp med.

– Jeg er utrolig glad nå. All honnør til gutta som fikk en tidlig i trynet, men kom tilbake og viste moral og mentalitet. Det er utrolig deilig å ta en slik viktig seier, sier han til tv2.no.

– Etter at vi fikk 2-1, så er det bare ett lag på banen. Jeg synes vi vinner fullt fortjent. Og det er utrolig at vi scoret fem mål og fremstår som vi gjør her på hjemmebane i en så viktig kamp, sier en smørblid Andersen.

Ulf-treneren uttalte før kampen at det ikke var snakk om «vinn eller forsvinn». Men han understreker likevel at de tre poengene er verdt veldig mye.

– Dette var en veldig viktig kamp som ingen ville tape. Men det er fire cupfinaler igjen for oss. Dette var bare den første. Det er fortsatt en lang vei å gå, sier Andersen.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Ulf snudde 0-1 til 5-1
FFK tok ledelsen etter elleve minutter takket være et Ulf-selvmål. Gjestene kontret og presset vertenes forsvar. Morten Bertolt skulle spille tilbake til keeper, men ballen gikk i stedet i en bue over Sean McDermott.

Vertene svarte etter 25 minutter da Christian Gytkjær utlignet på straffespark. Straffen ble gitt etter at Thorsteinsson ble lagt i bakken av Robert Stene.

Like før pause snudde Sandnes Ulf kampen da Anel Raskaj lekte seg med FFK-forsvaret. Svensken fintet seg inn i boksen og satte ballen i mål på lekkert vis med yttersiden av foten.

Etter timen spilt sørget samme Gytkjær for 3-1 - også denne gangen fra straffemerket - mens Fredrik Torsteinbø lekte inn 4-1 tre minutter etterpå etter et flott Sandnes-angrep.

Minuttet før full tid gjorde Thorsteinsson lekestuen komplett da han bredsidet inn 5-1.