Fotballillustrasjon (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Fotballillustrasjon (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Fotballspiller (19) utestenges for doping

Påtalenemnden i Antidoping Norge legger ned påstand om fire måneders utestengelse.

En fotballspiller har testet positivt for cannabis/THC.

Det skriver Antidoping Norge i en pressemelding. Den mannlige utøveren må holde seg borte fra fotballbanen i fire måneder dersom Domsutvalget i NIF dømmer utøveren på grunnlag av de fakta som foreligger.

– Dette er en cannabis-sak for en utøver utenfor det vi definerer som toppfotballnivå, sier Halvor Byfuglien til TV 2 Sporten.

NFF definerer de tre øverste divisjonene i Norge som toppfotball. 19-åringen spiller dermed i 3. divisjon eller lavere, men kan også høre hjemme på aldersbestemt nivå siden han fortsatt holder junioralder.

Her er pressemeldingen:
Påtalenemnden i Antidoping Norge har sendt begjæring om påtale til NIFs domsutvalg mot en utøver (19) for brudd på dopingbestemmelsene i NIFs lov. Prøven, som ble tatt under konkurranse i august 2012, inneholdt ifølge analyserapport fra Norges laboratorium for dopinganalyse cannabis/THC (dopingklasse S8). Påtalenemnden har lagt ned følgende påstand:

1. Utøver dømmes til tap av retten til å delta i konkurranser og organisert trening, samt retten til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv jf NIFs lov § 12-8 (5), for et tidsrom av 4 – fire – måneder.

I tillegg til fotballspilleren utestenges en amerikansk fotballspiller i åtte måneder.