MAKTET IKKE Å VINNE: Rade Prica hadde gode muligheter, men klarte ikke å hindre at Metalist vant 2 1 på Lerkendal. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
MAKTET IKKE Å VINNE: Rade Prica hadde gode muligheter, men klarte ikke å hindre at Metalist vant 2 1 på Lerkendal. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Rosenborg kollapset i sluttminuttene mot Metalist

Ledet til det gjensto ti minutter, men så raknet det for trønderne.

Rosenborg-Metalist 1-2

Snøen lavet ned på Lerkendal da Rosenborg tok imot Metalist i Europacupen torsdag, men vertene så ut til å trives i vinterværet. Selv om den første omgangen ikke bydde store underholdningen, var det Rosenborg som styrte kampen.

– Veldig bittert
Og like etter pause chippet Tarik Elyounoussi vakkert inn ledermålet for trønderne, men Metalist slo kraftig tilbake i sluttminuttene. Marlos satte først inn utligningen, før Cleiton Xavier hamret inn 2-1 på frispark minutter før full tid.

TAPTE MOT METALIST: Jan Jönsson måtte se at Rosenborg kollapset og tapte 2-1 på Lerkendal. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
TAPTE MOT METALIST: Jan Jönsson måtte se at Rosenborg kollapset og tapte 2-1 på Lerkendal. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

– Jeg synes de første 80 minuttene er veldig gode. Så blir vi slitne de siste 10, sier Rosenborg-trener Jan Jönsson til TV 2 Sporten.

Rosenborg så ut til å ha god kontroll da lagene tok fatt på de siste minuttene av kampen, men ingen av de hvitkledde klarte å utnytte sjansene som kom.

– Vi kunne punktert kampen på 1-0, men nok en gang er vi inneffektive. Det føles veldig bittert, sier Jönsson.

– Det er bittert, surt å tape på slutten. Jeg føler vi har full kontroll når vi leder 1-0, og så har vi noen muligheter på kontringer hvor vi kan drepe matchen, men så tar vi ikke vare på de mulighetene, sier målscorer Tarik Elyounoussi.

Klamrer seg til håp om avansement
Midtstopper Tore Reginiussen sier seg også enig med Jönsson og Elyounoussi at det var de siste ti minuttene som spolerte festen for poengtrengende trøndere.

– Når vi ikke klarer å sette sjansene våre blir det for 0 poeng i steden for 3, sier Reginiussen, som må konstatere at Metalist og Bayer Leverkusen har tatt ledelse i gruppen 4 poeng foran Rosenborg.

– Er dette takk og farvel til videre spill i Europa?

– Ja, man skulle kanskje tro det. Likevel vet vi at vi kan slå godt i fra oss. Så ingenting er umulig.

NÆR SCORING: Rosenborg og Daniel Fredheim Holm var nære ved å doble ledelsen, men i steden for var det gjestene som snudde kampen. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
NÆR SCORING: Rosenborg og Daniel Fredheim Holm var nære ved å doble ledelsen, men i steden for var det gjestene som snudde kampen. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

– Ventet på 2-0
TV 2s fotballekspert Mini var også tilstede på Lerkendal og så Rosenborg gå fra å styre kampen, til å falle helt gjennom.

– Man gikk vel egentlig bare å ventet på 2-0 og synes at Rosenborg spilte bra, kom til målsjanser og hadde relativt bra kontroll, men så må det vel sies at det ble tørrere på banen og mer feste i ballen. Da så vi at touchet satt bedre hos dem, og de kom til mål og skudd i stolpen, sier Mini på telefon i FotballXtra Europa.

– Det er en nedtur, det er ikke noen tvil om ned. Så får vi ikke håpe at det er et kjennetegn for Rosenborg at de ikke klarer å vinne jevne kamper.

Les også: Spår massiv spillerflukt fra La Liga til Premier League

For allerede til helgen venter nok en uhyre viktig kamp for Rosenborg. Da venter Molde til toppkamp på Aker Stadion.

– I forbindelse med Molde-kampen så hadde det nok vært en fordel å ha vunnet i dag for å få en opptur. Nå får de en psykisk nedtur, men heldigvis er det en toppkamp mot Molde som gjør at en ikke bør slite med motivasjonen, sier Mini.

Rosenborg tok grep om kampen
Gjestene fra Ukraina ble liggende lavt på banen mot et RBK-lag som presset på for scoring i åpnngsminuttene. Det var likevel Metalist som stod for kampens første store sjanse, men skuddet fra Taison ble reddet mesterlig av en reaksjonssterk Daniel Örlund.

Men så, bare minutter senere bydde sjansen seg for Rosenborg og Rade Prica. Spissen ble spilt vakkert gjennom av en presis pasning fra Stefan Strandberg, men Prica nølte i avslutningsøyeblikket og de gulkledde forsvarerne fikk ryddet unna.

Rade Prica i duell med Pap Gueye. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Rade Prica i duell med Pap Gueye. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Les også: Serbiske U21-spillere utestengt i ett år

Dermed gikk lagene til pause uten noen mål i protokollen, men det tok seg kraftig opp umiddeltbart etter hvilen.

Drømmestart etter hvilen
For ikke før minuttet av den andre omgangen var spilt satt den endelig for vertene. John Chibuike fikk ballen på sekstenmeteren og stakk vakkert videre til en totalt umarkert Tarik Elyounoussi. I steden for å hamre til ballen, valgte landslagsspilleren den frekke varianten. På vakkert vis lurte han keeper Oleksandr Gorjainov trill rundt da han chippet inn ledermålet for Rosenborg.

Se video: FotballXtra Europa: – Tarik Chippet nydelig over keeper!

Spillet ble fremdeles styrt av hjemmelaget, men det haltet gang på gang i den avgjørende fasen av spillet. Og da Rosenborg begynte å slippe trykket av gasspedalen slo Metalist til.

Sviktet de siste ti minuttene
Drøyt ti minutter før full tid hadde Marlos løpt seg fri inne i feltet og dermed hadde Cristian Villagra et godt mål å sikte på. Pasningen fra siden var presis og Marlos dyttet enkelt inn utligningen.

Se video: FotballXtra Europa: – Ai, ai, ai, ikke bra!

UTLIGNING: Marlos utlignet for Metalist drøyt ti minutter før full tid. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
UTLIGNING: Marlos utlignet for Metalist drøyt ti minutter før full tid. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Rosenborg var virkelig ute å kjøre nå og bare minutter etter baklengsmålet var gjestene igjen farlig frempå, men Örlund ble reddet av stolpen. Men på overtid raknet det totalt for trønderne.

Metalist fikk frispark fra langt hold og Cleiton Xavier ladet kanonen. Ballen suste som et prosjektil mot hjørnet til Örlund, men svensken så likevel ut til å ha god kontroll på distanseskuddet. Det hjalp lite, for ballen lurte seg inn i nettet og dermed kunne Metalist stikke av med alle tre poengene etter en kamp Rosenborg burde ha hatt kontroll på.

Se video: FotballXtra Europa: – Den må du ta, Daniel Örlund

Dermed ser gruppe K i Europaligen slik ut etter tre spilte kamper:
1. Bayer Leverkusen, 7 poeng
2. Metalist, 7 poeng
3. Rosenborg, 3 poeng
4. Rapid Wien, 0 poeng

Slik startet lagene:
Rosenborg (4-4-1-1): Daniel Örlund - Christian Gamboa, Stefan Strandberg, Tore Reginiusen, Mikael Dorsin - Borek Dockal, Mikkel Diskerud, Jonas Svensson, John Chibuike - Tarik Elyounoussi - Rade Prica
Metalist (4-1-4-1): Oleksandr Gorjainov - Cristian Villagra, Marco Torsiglieri, Papa Gueye, Fininho - Juan Manuel Torres - Marlos, Cleiton Xavier, Sebastián Blanco, Taison - Willian