Tom Erik Solberg
Tom Erik Solberg

Fengselsdom kunne stoppet travmesteren

Mot tronskifte i kusketoppen.

Tom Erik Solberg har travet rett inn i rampelyset – og er i ferd å avslutte et av norsk idretts lengste nålevende hegemonier.

Sju år på rad har Eirik Høitomt vunnet flest travløp i Norge. Nå er kronprinsen Tom Erik Solberg i ferd med å skyve kongen av tronen.

– Nå øyner jeg muligheten. Jeg er inne i en bra flyt. Fortsetter jeg som dette ut året, tror jeg Høitomt skal få det tøft med å ta meg igjen, sier 37-åringen til TV 2 Sporten.

TV 2s travekspert Morten Langli har stor tro på at Solberg vil bli mestvinnende dette året.

– Han er en friskus. Han er kontroversiell. Det er en av grunnene til at de andre gutta har respekt for ham. Så har han gode kjørehender. Han tar sjanser i løpene. Samtidig får han veldig god fart på hestene, mener Langli, en av de som ser flest travløp i Norge.

Les også: Svensk travkusk involvert etter politirazzia mot spilleklubb

Også utenfor banen har han vært i overkant tøff: 3. september ble Solberg dømt til 60 dagers fengsel for taxivold.

– Kan du si noe om hva som skjedde?

– Nei, det er vel ikke så mye å si. Men vi var vel ikke fornøyd med utfallet i den første saken, så vi anker det videre, sier Tom Erik Solberg.

Dermed vil ikke dommen bli rettskraftig i år – og bergenseren kan fullføre drømmen om å bli mestvinnende i trav-Norge i 2012.

– Jeg har drevet med hest siden jeg var 11 år, og skrev stiler på skolen om at jeg skulle bli best i Norge på travløp. Så hvis jeg skulle klare det, er det noe jeg har drømt om hele livet, forteller Tom Erik Solberg.