Julich forlater Sky etter dopinginnrømmelse

Sky-trener Bobby Julich (40) ble torsdag tvunget til å slutte i det britiske sykkellaget etter å ha innrømmet dopingbruk under sin aktive karriere.

I kjølvannet av Lance Armstrong-saken har Sky krevd at alle deres ansatte må skrive under på at de ikke på noe tidspunkt har vært involvert i doping. Det kunne altså ikke Julich, som avslørte at han brukte forbudte stoffer som proffsyklist sent på 1990-tallet.

Julich har vært trener i Sky-laget, som har blant andre Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch i stallen, i to år. Amerikaneren har blant annet en tredjeplass i Tour de France-sammendraget fra 1998 på merittlista.

– Bobby har vist mot når han innrømmet feilene han gjorde lenge før sin tid i Sky. Vi forstår at dette er vanskelig for ham, og vi har gjort vårt beste for å støtte ham, sa Sky-sjef Dave Brailsford.

– Det er viktig å understreke at det aldri har tvil om at han har gjort en god jobb for oss. Bobby har vært en god kollega og har våre beste ønsker for framtida, la han til.

Julichs avgang kom kun et døgn etter at årets Tour de France-toer Chris Froome uttalte at han fryktet at flere av lagets medlemmer ville miste jobben som følge av den omfattende «dopingoppryddingen». (©NTB)