Det store bildet viser hvordan det så ut i Bodø mandag morgen, de små viser forholdene på E6 i Majavatn, over Sollihøgda og på Romeriksåsen. (Foto: Roy Arne Salater)
Det store bildet viser hvordan det så ut i Bodø mandag morgen, de små viser forholdene på E6 i Majavatn, over Sollihøgda og på Romeriksåsen. (Foto: Roy Arne Salater)

Her er det vanskelige kjøreforhold nå

Mandag er det vinterføre og vanskelige kjøreforhold i innlandet på Sør- og Østlandet, og i Nord-Norge. Her kan du sjekke forholdene på veiene akkurat nå.

Søndag kom det inn et nedbørområde mot Vestlandet. Det hadde med seg mildere luft, men flere dager med kjølig vær gjorde at nedbøren startet som snø.

Der kaldluften lå lengst var vestlandsveiene hvite også tidlig mandag morgen.

Snøkaos i sørøst

Mandag morgen hadde nedbøren passer Vestlandet, og i ti-tiden regner, sluder og snør det fra sør i Rogaland og videre østover.

Her skal det falle nedbør mellom mandag klokken 13 og klokken
  1 natt til torsdag. (Foto: storm.no)
Her skal det falle nedbør mellom mandag klokken 13 og klokken 1 natt til torsdag. (Foto: storm.no)
– Lavtrykket fortsetter linn i Sverige, og nedbøren gir seg utover ettermiddagen og kvelden, først i Rogaland, forteller Storm-meteorolog Beathe Tveita.

I de ytre strøkene faller nedbøren som regn, men du skal ikke langt inn i landet før det er hvitt på bakken og vanskelige kjøreforhold.

De rapporteres om lange køer og vanskelige kjøreforhold i de indre delene av Østlandet. På flyplassene både i nord og sør fører værforholdene til forsinkelser, som sprer seg til alle deler i landet.

Les: Store forsinkelser i flytrafikken

Her er flyplassværet

Sjekk veikamerabildene helt nederst

Full vinter i nord

I Nord-Norge er det full vinter.

– Der er det fortsatt bygeværet som skaper problemer, forteller Tveita.

I nord gir nedbøren gir seg utover kvelden.

Under kan du sjekke forholdene slik de er akkurat nå, på veiene i områdene med størst problemer torsdag og fredag.

Fjellovergangene i Sør-Norge

Østlandet

Vestlandet>Midt-Norge

Nord-Norge