sunny
sunny

Ekspertene kritiske til Solskjærs rotasjon: – Veldig skuffende av Solskjær

– Men Steaua Bucuresti føler seg nok som verdens lykkeligste lag, sier Freddy dos Santos.

VIDEO: Se hva ekspertene sier om Ole Gunnar Solskjærs avgjørelse om å hvile 12 spillere i videovinduet øverst!

Bergen/Oslo (TV 2 Sporten): Molde har muligheten til å gå videre i Europaligaen – men Ole Gunnar Solskjær gjør store endringer foran torsdagens gruppespillkamp mot rumenske Steaua Bucuresti.

LES OGSÅ: 12(!) av Solskjærs beste spillere ikke i Europaliga-troppen

Ole Gunnar Solskjær prioriterer nemlig søndagens TV 2-sendte gullkamp hjemme mot Rosenborg, og lar en rekke nøkkelspillere stå over bortekampen mot Steaua Bucuresti i Europaligaen.

– At så mange av de beste spillerne er hjemme synes jeg er skuffende, spesielt med tanke på at Molde har muligheten til å gå videre i Europaligaen

Hviler 12 spillere til RBK-kampen
Solskjær velger å hvile hele 12 spillere til kampen – inkludert sentrale spillere som Magnus Wolff Eikrem, Espen Bugge Pettersen, Jo Inge Berget, Vegard Forren, Daniel Berg Hestad, Martin Linnes og Daniel Chima Chukwu.

TV 2 Sportens eksperter er skuffet over at Solskjær ikke ser ut til å prioritere avansement i Europa.

– Det er overraskende at så mange som 12 spillere blir hjemme. Vi skal huske på at Ole Gunnar Solskjær har hatt stor suksess tidligere med rulleringer på laget. Men dette er en nedprioritering av Europaligaen, sier Tor Ole Skullerud, og legger til:

– Jeg skjønner at Tippeligaen er pri én for Molde og at viktigheten av kampen mot Rosenborg er enorm. Men jeg føler at han burde klart å prioritere begge deler, sier Skullerud.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Freddy dos Santos (Foto: TV 2/)
Freddy dos Santos (Foto: TV 2/)

– Føler seg nok lykkelige
Branns Erik Huseklepp synes også det er en rar prioritering av Molde.

– Å spare tre eller fire spillere til slike kamper kan jo være normalt. Men så mange som 12 spillere synes jeg er rart. Nå skal ikke jeg legge meg opp i Solskjær sin jobb i Molde. Han har jo lykkes med rotasjon tidligere og det kan jo være det går bra for dem, poengterer Huseklepp.

TV 2-ekspert Freddy dos Santos tror Steaua Bucuresti priser seg lykkelige over å trekke norske lag i Europa.

– Jeg tror Steaua Bucuresti føler seg som verdens lykkeligste lag når de trekker norske klubber i Europa, sier dos Santos, og forklarer hvorfor:

– Nå hviler Solskjær 12 spillere. Og jeg husker en kamp i Europa mot dem i 2005 mot Vålerenga. Da hvilte Kjetil Rekdal halve laget. Hver gang Steaua Bucuresti møter et norsk lag så møter de jo B-laget, smiler TV 2-eksperten.

Les også: TV 2s fotballeksperter roser gullkandidatene: – De har funnet riktig miks mellom unge og erfarne spillere

Tor Ole Skullerud  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Tor Ole Skullerud (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Les også: Forren vil til europeisk toppklubb

– Veldig skuffende
Dag Riisnæs, som er ansvarlig for topptrenerutdanningen i Norges fotballforbund (NFF), synes det er skuffende å se at Solskjær velger å hvile hele 12 spillere.

– At så mange av de beste spillerne er hjemme synes jeg er skuffende, spesielt med tanke på at Molde har muligheten til å gå videre i Europaligaen. De må kunne klare å spille viktige kamper torsdag og søndag, slår Riisnæs fast.

VIDEO: Se hva ekspertene sier om Ole Gunnar Solskjærs avgjørelse om å hvile 12 spillere i videovinduet øverst!

Disse spillerne er i Molde-troppen:
Joshua Gatt, Emmanuel Ekpo, Etzaz Hussain, Ole Söderberg, Børre Steenslid, Magnus Stamnestrø, Karim Kamara, Davy Claude Angan, Magnar Ødegaard, Magne Simonsen, Ola Herman Opheim, Andreas Hollingen, Ruben Vågen, Ivar Furu, Victor Johansen, Eirik Hestad og Ole Martin Rindarøy.