Birken
Birken

Opprørt over 4. divisjonslag som tapte 0-23 (!)

– Vi ble sjokkerte, sier Solberg-trener Thomas Nilsen om resultatet som i verste fall kan ødelegge Solbergs opprykk.

Forrige helg rykket Drammens Ballklubb opp til 3. divisjon etter tjue års fravær. Hvilket lag som slår følge med klubben er fortsatt uvisst. Det tettet seg nemlig voldsomt til i toppen da Hallingdal slo Birkebeineren 2 23-0 (!) på lørdag. Hallingdal ligger på 3. plass, to poeng bak Solberg.

Før helgen sto Hallingdal med 27 plussmål. Solberg hadde 39 plussmål. Det smått utrolige resultatet mellom Hallingdal og andrelaget til Birkebeineren gjør at Hallingdal nå har målforskjellen på sin side før den siste og avgjørende serierunden.

For med Hallingdal-seier borte mot Jevnaker 2 må Solberg slå tabellfemmer Svelvik på bortebane. Uten Hallingdals storseier ville uavgjort vært nok til å sikre Solberg-opprykket.

LES: Dommer truer med svart magi etter kampfiksingsanklager

– Vi ble sjokkerte
Thomas Nilsen, sportslig leder i Solberg, reagerte med vantro da han fikk høre om 23-0-seieren.

– Du må nesten ringe til Birkebeineren for å høre hvordan det er mulig. Vi ble jo sjokkerte selv. Jeg har vært med i fotballen i ganske mange år, og jeg har ikke vært med på noe lignende, sier Nilsen.

Også i Buskerud fotballkrets vakte resultatet oppsikt.

– Da vi så resultatet reagerte vi med undring. Det gjorde vi fordi det er et helt unormalt resultat. Jeg har vært daglig leder i sju år, og jeg har aldri opplevd et slikt resultat i en slik divisjon. Klubber i samme divisjon reagerte ved å henvende seg til oss via epost og telefon, sier daglig leder Odd Magne Olsen.

– Hvilke reaksjoner fikk dere?

– Nei, reaksjonene gikk ut på at de mente dette var usportslig opptreden i en kamp og fase av sesongen hvor ting avgjøres, sier Olsen.

LES: Fikk dommeren til å godkjenne målet som kunne gi eget lag nedrykk - så ble han matchvinner

Kjempebeklagelig
Buskerud fotballkrets har anmodet Birkebeineren om en forklaring. Det skal de få, sier Joakim Borgen i Birkebeineren.

– Det sendes til kretsen i dag, sier Borgen og kaller situasjonen kjempebeklagelig.

Andrelaget til Birkebeineren har vært svært avhengig av at førstelagsspillere blir med på kampene. Lørdag var førstelaget ferdig for sesongen. Etter 2-3-tapet mot Raufoss ble det holdt en uoffisiell lagfest. Borgen avviser at lagfesten fikk konsekvenser for spilleroppmøtet dagen derpå.

– Nei, de spillerne kunne ikke reist. Kun to av de sju spillerne som satt på benken mot Raufoss var tigjengelig for spill. Av de andre innbytterne var én fotballinvalid, én kom nettopp tilbake fra skade, vi hadde keepertreneren og en som var misfornøyd og sluttet rett etter kampen. I tillegg har vi to-tre andre a-spillere som har vært stammen på rekruttlaget, men som nå sliter med ankelskade og strekk. De som tok seg et par øl etter kampen kunne ikke vært med uansett, forklarer Borgen, og legger til:

– I etterkant er det uheldig med tanke på at det ble som det ble. Det var ingen som forutså at det skulle bli 23-0. Vi legger oss fullstendig flate.

LES: Nils Arne Eggens Orkla rykket opp
LES: Her får han sitt livs mål annullert

Avgjør egen skjebne
Solbergs daglige leder vil ikke bruke for mye tid på saken. I hvert fall ikke før den avgjørende kampen mot Svelvik er spilt.

– Vi ser todelt på dette. Vi skal spille avgjørende kamp til helgen, så vi har valgt å ha fokus på oss selv. Vi kan avgjøre opprykket selv. På den andre siden er det så grovt at vi ikke kunne la det suse og gå. Det som skjer nå er at saken er i Buskerud fotballkrets sine hender. Vi har lagt saken død til over helgen. Vi ønsker ikke å ha det som et forstyrrende element, sier Nilsen.

– Jeg pratet med Birkebeineren i går. Da fikk jeg en forklaring som er ok. De har en a-stall, og de har visse spillere som står til rådighet fra a-laget. Jeg fikk en detaljert forklaring spiller for spiller om hvorfor de ikke var med til Hallingdal. Jeg har en viss forståelse for at det var vanskelig å stille lag, men jeg har en sterk følelse av at resultatet kunne vært unngått dersom Birkebeineren hadde gjort alt de kunne, sier Nilsen.

– En annen ting er de stakkars unge spillerne som dro til Hallingdal. De fikk ingen god opplevelse med seniorfotballen, tilføyer Nilsen.

Håper på Solberg-opprykk
Nå håper både Solbergs Nilsen og Birkebeinerens Borgen at sjokkresultatet ikke blir avgjørende i opprykkskampen.

– Hvis vi skulle spille 1-1 og Hallingdal vinner, så blir målforskjellen avgjørende. Det hadde vært ille, sier Nilsen.

– Jeg håper Solberg rykker opp. De er naboklubben vår, og vi har hatt en god tone. Det er ingenting jeg håper mer enn at de rykker opp, sier Borgen.