Dortmund brøt den spanske forbannelsen

Dortmund slo Real Madrid 2-1 onsdag kveld og overtok samtidig ledelsen i mesterligaens gruppe D.

Scoringer av superspissen Robert Lewandowski og venstrebacken Marcel Schmelzer gjorde at Dortmund topper gruppen med sju poeng mot Reals seks. Scoringen til Ronaldo på BVB-stadion hjalp ikke denne gangen.

Den tyske klubben med det høyeste tilskuersnittet i europeisk fotball hadde tapt de siste sju kampene mot spansk motstand før José Mourinhos stjernemannskap inntok Ruhr-byen – fem av dem i mesterligaen.

I gruppens andre kamp vant Ajax 3-1 over Manchester City og tok sine tre første poeng i gruppespillet. Manchester City ligger svært dårlig til i turneringen, ettersom det engelske mesterlaget står med bare ett poeng når tre av i alt seks kamper er spilt.

I fotballen har ofte Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic og nevnte Ronaldo fortjent nok fått mye oppmerksomhet for sin målteft.

Men Dortmunds Robert Lewandowski er ikke dårlig han heller. I det 36. minutt fikk han sjansen. Da slo Pepe en av Reals mange feilpasninger i kampen, og Lewandowski var ikke vond å be. Han løp fra alt og alle før han satte ballen i mål i korthjørnet til Real Madrid-keeper Iker Casillas. (©NTB)