Vinner av Statoils talentpris april 2012
Vinner av Statoils talentpris april 2012

Ørjan Hopen er månedens fotballtalent - april 2012

Ørjan Hopen er kjent for sin fryktede og presise venstrefot, og har spilt meget godt så lengt denne sesongen for Sogndal. Nå hedres 20-åringen med Statoils talentpris for april

- Det er utrolig artig å få en sånn tildeling. Det gir meg motivasjon til å “gasse på”, og prøve å videreutvikle meg. Så jeg setter utrolig stor pris på det, sier Hopen.

Midtbanespilleren fikk sitt gjennombrudd i Tippeligaen i fjor med seks scoringer for Sogndal, og hans bidrag for klubben med sin eminente og presise venstrefot har gjort Ørjan til en fryktet spiller. I tillegg har han også vært en sentral spiller på flere aldersbestemte landslag.

- Jeg har selvfølgelig mål som de fleste andre om å komme meg til utlandet, men det tenker jeg ikke på akkurat nå, og tar det som det kommer. Nå skal jeg være her i Sogndal i et par år fremover, så får vi se. Ting utvikler seg fort i fotball.

Juryens begrunnelse
“Ørjan har spilt meget godt så langt i sesongen for topplaget Sogndal Fotball. Han har bidratt til stabilt spill på et god Sogndal lag, og han har vært veldig sentral i alle situasjoner der mål kan gjøres med sin presise og gode venstre fot. Ørjan har også vært en meget sentral spiller på et godt landslagskull for sitt aldersbestemte landslag i perioden fra G15 opp til og med G19. I tillegg til hans gode venstre fot har Ørjan en god spilleforståelse og er svært hardt arbeidende spiller på banen som alltid gir alt for laget sitt. Ørjan er åpenbart en matchavgjørende spiller, gjennom å skåre mål selv eller assistere andre!

I tillegg må det nevnes at hans åpne og ærlige utfordringer utenfor banen har han taklet på en forbilledlig måte, og som gjør hans talent enda tydligere og sterkere.

Gjennom sitt gode humør og sin ærlighet rundt disse utfordringene kan dette fort bli forhold som gjør han til en enda bedre fotballspiller på banen!

Ørjan fremstår som holdningssterk, treningsvillig og kontinuerlig på søken etter å utvikle seg videre.”

Juryen består av blant andre Nils Johan Semb og Bård Flovik

Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil.

Gjennom sesongen vil syv unge fotballtalenter bli hedret som månedens fotballtalent, og én vil på slutten av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”.

- Statoils Talentpris handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsoransvarlig for Statoil.

Les også:
- Månedens fotballtalent for august 2012
- Månedens fotballtalent for juli 2012
- Månedens fotballtalent for juni 2012
- Månedens fotballtalent for mai 2012
- Månedens fotballtalent for mars 2012

Gir prispengene til Sogndal breddefotball
Hver månedsvinner får 50.000 kroner til å gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. Ørjan Hopen har valgt å gi pengene til Sogndal breddefotball.

- De har betydd mest for meg. Jeg har jo spilt i Sogndal i hele mitt liv.