moldemont1
moldemont1

12(!) av Solskjærs beste spillere ikke i Europaliga-troppen

Prioriterer søndagens gullkamp mot Rosenborg.

Ole Gunnar Solskjær prioriterer søndagens TV 2-sendte gullkamp hjemme mot Rosenborg, og lar en rekke nøkkelspillere stå over bortekampen mot Steaua Bucuresti i Europaligaen.

– Om du går for gull er det prioriteten. Vi ønsker å vinne gull igjen. Vi vant gullet i fjor og vi nøt den følelsen. Det var første gang på 100 år, og å gjøre det igjen ville vært fantastisk, sier assistenttrener Mark Dempsey til tv2.no.

Molde landet i Romania i ettermiddag, men på charterflyet var verken Magnus Wolff Eikrem, Espen Bugge Pettersen, Jo Inge Berget, Vegard Forren, Daniel Berg Hestad, Martin Linnes, Daniel Chima Chukwu, Kristoffer Vatshaug, Pape Paté Diouf, Mattias Moström eller Knut Olav Rindarøy med, skriver Romsdals Budstikke.

Magne Hoset er heller ikke med etter en liten kneoperasjon som setter ham ut av spill de neste uken, men Solskjær mener likevel ikke at han stiller med et B-lag.

– Her er det sju-åtte mann som bør se på seg selv som førstelagsspillere. Vi stiller et lag som jeg tror har gode sjanser til å slå fra seg mot Steaua, sier han til lokalavisen.

Les også: TV 2s fotballeksperter roser gullkandidatene: – De har funnet riktig miks mellom unge og erfarne spillere

Viktig med friske bein
Solskjær stiller med flere juniorer i troppen sin, og Molde-manageren ser frem til å se dem i aksjon.

– Jeg kaller dem ikke for juniorer. Dette er unge talenter som skal få sin største opplevelse i karrieren så langt. De får en fantastisk mulighet til å vise seg frem og for noen av spillerne blir dette et eventyr. Det er viktig at vi har friske bein til kampen mot Rosenborg, men jeg ser først og fremst på dette som spillerutvikling. Slik har vi jobbet siden jeg tok over som manager i MFK, sier Solskjær.

Assistenttrener Mark Dempsey er igjen i Molde og skal jobbe med Vegard Forren, Magnus Wolff Eikrem og de andre som er igjen mens resten av laget spiller i Romania.

– Vi hadde en vanskelig kamp på et vanskelig underlag søndag. De to du nevner spilte landskamper også, så jeg tror det er fornuftig å hvile dem og la dem slippe å reise. Da vil det være vanskelig, men ikke umulig, å være i toppform til søndagens kamp, sier Dempsey.

Les også: Forren vil til europeisk toppklubb

– Tenker på mitt eget lag
Rosenborg-trener Jan Jönsson tenker ikke på samme måte, og har ikke planer om å spare spillere mot Metalist torsdag.

– Er det aktuelt å spare noen spillere til kampen mot Molde?

– Nei, det er vel mer det hensynet om hvem vi har tilgjengelig. Slik det ser ut nå er alle skadefrie og tilgjengelige, sier han til tv2.no.

Han bryr seg fint lite om hva rivalen tenker.

– Jeg tenker ingenting om at Molde velger å spare spillere. Jeg har mer enn nok med å tenke på mitt eget lag, sier Jönsson.

Han mener søndagen gir svaret på hva om hvile eller matching er det rette valget.

– Det gjenstår å se om det er en fordel for Molde. Vi skal tenke på oss selv, det er det viktigste, sier han.

– Den beste forberedelsen til søndagens kamp er en god kamp mot Metalist i morgen.

Rosenborg-treneren vil ikke si noe om hva som er viktigst av serien og Europa.

– Jeg vil helst ikke bli presset til å svare på det spørsmålet, sier Jönsson.

Disse spillerne er i Molde-troppen:
Joshua Gatt, Emmanuel Ekpo, Etzaz Hussain, Ole Söderberg, Børre Steenslid, Magnus Stamnestrø, Karim Kamara, Davy Claude Angan, Magnar Ødegaard, Magne Simonsen, Ola Herman Opheim, Andreas Hollingen, Ruben Vågen, Ivar Furu, Victor Johansen, Eirik Hestad og Ole Martin Rindarøy