Plutselig kom et par illsinte ryggelys på.... Illustrasjonsbilde (Foto: Broom.no)
Plutselig kom et par illsinte ryggelys på.... Illustrasjonsbilde (Foto: Broom.no)

– Plutselig kom ryggelyset på – og jeg ble rygget i senk ...

Les den utrolige historien her:

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny!

For noen uker siden, en vakker dag der fuglene kvitret ekstra hardt for å plage de som sov bort dagen, så tok jeg meg en liten kjøretur ut på gode, svingente, nordnorske veier.

Den kjøreturen endte ikke alt for bra. Foran meg var det en gammel Volvo V40 som hadde sett bedre dager. Sjåføren av Volvoen stoppet plutselig opp midt på veien. Veien var ikke bred nok til en forbikjøring så jeg ble stående bak han.

Plutselig kommer to illsinte hvite ryggelys på. De ser meg godt inn i øynene før Volvoen smeller inn i den myggbefengte grillen min. Sjåføren kommer ut og legger skylden på meg at det var jeg som var uoppmerksom og kjørte inn i han osv. Det ble en stor diskusjon over hele hendelsen.

Plutselig kommer det en reddende engel valsende ut ifra skogen. Det var en gammel mann med hatt og hund. Han kommer bort til oss og spør sjåføren av Volvoen "hvorfor rygget du inn i bilen?". Han var vitne til hele forsikringssvindelen. Takket være han, så slapp jeg å bla ut mange tusen i reparasjoner.

Da kommer spørsmålet mitt. Har du noen erfaringer rundt dette og hvordan man kan "overbevise" forsikringsselskapet i at det er svindel på gang? Og har du erfaring med f.eks. kamera i bilen (dashbord camera) som kan erstatte en tilfeldig reddende engel med hatt?

Benny svarer:

Fy filler'n. Stygg sak ... Jeg kjenner nakkehårene reise seg og at blir rød på ørene - et god godt gammeldags og inderlig sinne vokser fram i meg. Slike folk har vi ikke bruk for i trafikken!

Jeg håper også at "engelen" med hund og hatt har mottatt en god eske snus og en pose kamferdrops (eventuelt noe godt på flaske) fra deg. Uten han er jeg redd du kunne ligget tynt an.

Det er jo slik at den som kjører på noen bakfra får skylden for uhellet uansett. Her ville det blitt påstand mot påstand og forsikringsselskapene måtte velge hvem de skulle tro på ... Men som sagt – vær glad for at du hadde et vitne til denne nesten uvirkelige hendelsen.

Jeg håper du har anmeldt dette til politiet, selv om sjansen for henleggelse dessverre er stor.

Når det gjelder bruk av dashbordkamera håper jeg virkelig ikke at vi får slike tilstander her hjemme at det blir nødvendig – slik som for eksempel i Russland hvor det innimellom er bortimot lovløse tilstander i trafikken. Der nyrike i altfor store SUV-er bare feier over alminnelige folk i Lada uten en gang å stoppe.

Nå er det jo slik at hver forsikringssak behandles individuelt - det finnes ikke noe fasitsvar på dette. Men jeg vil tro om du hadde denne hendelsen på film – hadde du absolutt stilt sterkt i din sak, selv uten vitne.

At ryggelysene plutselig kommer på og at bilen rygger inn i deg sier jo ikke så rent lite om hendelsesforløpet her.

Håper du har fått fikset opp bilen din igjen og at idioten i Volvoen fikk sin bil kondemnert og ALDRI får råd til å kjøpe seg en ny bil og langt mindre forsikre den ...

Nå må jeg ta meg en kopp kaffe og telle til ti – minst, før jeg jobber videre ...

Glad på dine vegne for at det ordnet seg.

Stort arkiv


Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Begge er vinterdekk – bare det ene er forbudt

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: