Hushovd: – Aldri sett noen dope seg

Dopingmisbruket som har rasert internasjonal sykkelsport, har Thor Hushovd (34) aldri sett noe til. – Jeg har heller aldri sett etter det, sier den tidligere verdensmesteren.

– Jeg har heldigvis aldri sett noen ta doping og er glad for å kunne si det i dag. Hadde jeg visst eller sett noe, måtte valget om å gi informasjonen videre blitt tatt der og da. Jeg har intet å angre på i så måte. Jeg er aldri blitt tilbudt doping, men jeg vet at lagkamerater har brukt doping ettersom de er tatt i ettertid, sier Thor Hushovd.

– Jeg har heller aldri sett dop på byen, verken i Norge eller i utlandet, men jeg har aldri sett etter det. Det samme gjelder i sykkelsporten. Jeg har ikke sett etter det. Det har aldri «trigget» meg.

– Har du noen gang dopet deg?

– Det har jeg ikke. Viktigst er det for meg at jeg kan stå oppreist, se folk inn i øynene og si det, men det har også andre gjort før uten å ha snakket sant. Jeg har selvfølgelig ikke mulighet til å motbevise det mer enn jeg har gjort (rene dopingtester), men viktigst er det å vite med meg selv.

Tirsdag sto eksproff Steffen Kjærgaard (39) fram og tilsto omfattende og systematisk dopingmisbruk fra 1998 til 2002. Hushovd slår fast at han var uvitende om saken før den ble gjort kjent. (©NTB)