I klemma. John Strand fikk ei skiltklemme i biltaket fra et påkjørt skilt. Mesta vil ikke dekke skaden som koster nær 23.000 å reparere. (Foto:  Dag Pettersen, an.no/ANB)
I klemma. John Strand fikk ei skiltklemme i biltaket fra et påkjørt skilt. Mesta vil ikke dekke skaden som koster nær 23.000 å reparere. (Foto: Dag Pettersen, an.no/ANB)

Denne skaden koster ham 23.000 kroner

Klemme fra et skilt falt ned - men Mesta nekter å ta regningen.

I slutten av august stoppet misværmannen John Strand med sin Volvo på rødt lys under gangbrua i Grønnåsenkrysset i Bodø. Det skriver Avisa Nordland.

Plutselig smalt det i biltaket. På veien lå ei skiltklemme som hadde løsnet fra et påkjørt skilt over bilen. Mesta hadde samme dag byttet ut skiltet som var påkjørt av en lastebil. Mannskapet la ikke merke til at det hang igjen ei løs skiltklemme.

Søkte erstatning

- Jeg regner med at vinden har beveget klemma slik at den falt ned og traff biltaket mitt akkurat da jeg sto på riksveien under gangbrua, forteller John Strand.

Han trodde at dette var en sak der ansvaret var lett å plassere.

- For Statens vegvesen er jo eier av brua og skilttavla. Mens Mesta drift AS har vedlikeholdet.

Dermed søkte Strand om å få erstatning. Pluss at han sørget for å få skaden taksert.

Dyr lakkjobb

Skaden kan se liten ut. Men taksten kom på nær 23.000 kroner.

Det dyreste er å få lakkert taket på den 11 år gamle stasjonsvogna etter utretting.

- Jeg er forundret over at jeg skal betale for skaden bilen ble påført, med egenandel og bonustap, sier Strand etter at han fikk avslaget på erstatning fra Mesta AS. I kontakten sin med vegvesenet fikk han inntrykk av at dette kunne utløse erstatningsplikt hos Mesta.

Heldigvis ikke cabriolet

- Det er åpenbart at skaden på skiltet som ble påført av et transportselskap, ikke er blitt sikret skikkelig.

- Mesta må jo være glad for at jeg ikke kjørte cabriolet, for da hadde det nok gått mye verre. Selv ei lita skiltklemme som dette er neppe god å få i skallen, sier Strand.

Merket i biltaket har han ennå. Og nok et avslag fra Mesta AS.

Ikke utaktsomhet

- Mesta kan ikke bebreides.

Saksbehandler Janne W. Eriksen mener at det ikke foreligger uaktsomhet fra Mesta eller selskapets ansatte.

- Det må det være hvis det skal være noe grunnlag for erstatningsansvar mot Mesta, mener Eriksen og avviser kravet om erstatning.

- Utgangspunktet er at veien er til trafikantenes disposisjon slik den er til enhver tid. Den alminnelige trafikkrisikoen innebærer at trafikantene selv bærer en stor del av den risikoen som foreligger ved ferdsel på vei. Dette gjelder også ved skader som skyldes veiens tilstand under rådende forhold, skriver Mesta i avslaget.

Du kan lese mer om bil og trafikk på an.no - her:

LES OGSÅ: De ble påkjørt mens de fylte ut skademelding