Torres (Foto: SERGEI SUPINSKY/Afp)
Torres (Foto: SERGEI SUPINSKY/Afp)

Chelsea gikk på ukrainsk smell

De regjerende mestrene tapte borte mot Sjakhtar Donetsk.

Chelsea har fått knalltøff motstand i Mesterligaen. Engelskmennene spilte uavgjort hjemme mot Juventus, men slo Nordsjælland oppskriftsmessig borte i Parken. Tirsdag reiste London-klubben til Ukraina for åmøte gruppeleder Sjakthar Donetsk.

Tok ledelsen etter tre minutter
Ukrainerne viste ingen respekt og gikk rett i strupen på den regjerende mesteren. Det var ikke spilt mer enn tre minutter da Alex Texeira banket inn ledermålet for vertene. Et skudd gikk i armen til John Terry. Dommeren blåste ikke straffe, men returen havnet rett i beina på Texeira som svarte med å banke ballen i mål fra god posisjon.

Sjakthar dominerte utover omgangen, og fremstod som et mye bedre lag enn gjestene fra London. Bare en strålende Petr Cech sørget for at det ikke sto mer enn 1–0 til pause.

Etter hvilen kunne derimot ikke Cech redde Chelsea lenger. Syv minutter ut i andre omgang utnyttet hjemmelaget en feil fra gjestene, og brøt på midtbanen. Fernandinho ble spilt fint fri på høyrekanten, og banket ballen forbi Chelsea-keeperen.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre kampen, men etter 80 minutter fikk gjestene en kjempesjanse til å utligne. Hazard ble spilt fri og kom alene med Pyatov i Sjakthar-buret. Sistnevnte gikk derimot seirende ut av duellen etter en strålende beinparade.

Oscar reduserte til ingen nytte
Åtte minutter senere skulle likevel Chelsea få sin redusering. Branislav Ivanovic vinner ballen på høyrekanten og la 45 grader ut i feltet. Der ventet Oscar som enkelt bredsidet ballen i mål.

Nærmere kom likevel ikke bortelaget. Sjakhtar Donetsk tok tre poeng og rykker dermed ifra Chelsea i gruppe E.

Oscar (Foto: Alexander KHUDOTEPLY/Afp)
Oscar (Foto: Alexander KHUDOTEPLY/Afp)