alba (Foto: AFP)
alba (Foto: AFP)

Jordi Alba reddet Barcelona på overtid

Celtic tok ledelsen og holdt unna lenge, men mistet ett poeng i siste tilleggsminutt på Camp Nou.

Barcelona - Celtic 2-1

Oslo (TV 2 Sporten): Barcelona slet overraskende tungt med å bryte gjennom det skotske forsvaret, men da hjemmefansen var i ferd med å gi opp, avgjorde Jordi Alba.

Tre og et halvt minutt på overtid kastet han seg frem på Adrianos innlegg og styrte inn seiersmålet som sørger for at Barcelona nå står med 18 hjemmekamper på rad i Europa uten nederlag. Det er ny klubbrekord.

– Det var en fortjent seier selv om det er utrolig surt for Celtic. Jeg hadde ventet at Barcelona skulle produsere enda mer, men det er litt typisk dem at backen assisterer backen på vinnermålet. Det sier litt om hvordan de spiller, sier Dag Riisnæs i TV 2s fotballstudio.

Celtic, som allerede har overrasket med å slå Spartak Moskva i Russland i gruppespillet, tok ledelsen etter 18 minutters spill på Camp Nou da Georgios Samaras' nikk traff Javier Mascherano og forsvant videre i nettet.

Pasningskongen Xavi
Skottene la seg ikke overraskende lavt og forsvarte seg godt, men like før hvilen kom den fortjente utlikningen. Lionel Messi og Xavi sto for det lekre forarbeidet før Andres Iniesta scoret fra kort hold.

Artikkelen fortsetter under bildet!

lustig
lustig

Barcelona hadde ballen klart mest gjennom hele kampen, og selv om Celtic yppet seg på nok en dødball etter 53 minutter, handlet det meste om hjemmelaget. Ifølge Opta-statistikken noterte Xavi alene seg for hele 183 pasninger, og det skal være rekord i Mesterligaen!

Fraser Forster storspilte mellom stengene for Celtic og stoppet blant annet Lionel Messi flere ganger.

Den lille magikeren, som har scoret 59 mål for Barcelona og satt inn 12 scoringer for Argentina siden 1. januar 2012, forble for en gangs skyld målløs denne tirsdagskvelden.

Stolpen fra Villa
Innbytter David Villa traff stolpen på tampen for Barcelona med et godt skudd, og da de mange tilreisende skottene trodde de hadde kunne feire ett poeng, glapp det.

Skuffede Celtic-spillerne lå strødd på gressmatten etter kampen mens Barcelona-leiren kunne feire sin tredje strake seier to uker foran returmøtet i Glasgow.

– Vi visste de ville presse oss tilbake, men vi forsvarte oss glimrende og så farlige ut på kontringer. Dette er det beste laget i verden. Vi var nær ved å få med oss et resultat, og vi burde holdt ut de siste 30 sekundene, men jeg er stolt av spillerne og skuffet på deres vegne. Ingen hadde tro på oss, men jeg tror vi skaffet oss noen beundrere, sier Celtic-manager Neil Lennon til Viasat etter kampen.

PS! Thomas Rogne satt på benken hele kampen for Barcelona, mens tidligere RBK-back Mikael Lustig fikk tillit som høyre back.

leiseg
leiseg