Du er tilgitt om du skulle være i den villfarelsen å tro at dette er et vannfly. Det er det nemlig ikke   og forholdene er neppe noe de fleste ville vurdert seg sikre nok til å foreta en take off.
Du er tilgitt om du skulle være i den villfarelsen å tro at dette er et vannfly. Det er det nemlig ikke og forholdene er neppe noe de fleste ville vurdert seg sikre nok til å foreta en take off.

Nei da, dette er IKKE et sjøfly

Advarsel: Denne take off-en er ikke egnet for de med flyskrekk. SE VIDEO!

Mange nordmenn har flyskrekk. Faktisk rundt regnet en million av oss her på berget. De fleste med flyskrekk har sjekket såpass at de vet at det er i forbindelse med take off og landing at flesteparten ulykkene skjer – og dessuten at det er langt mer vanlig med flyulykker i Øst-Europa.

Og med det som bakteppe er det ikke overraskende om en del passasjerer sitter med hjertet i halsen i forbindelse med denne heller hårreisende take off-seansen på Sibir.

Her kan du se en landing av det utradisjonelle slaget

Våger der de fleste gir seg

Det kan i alle fall virke som om noen har tatt en rimelig kontroversiell her. Et forsøk på å lette under de rådende forhold ville være fullstendig uaktuelt for de fleste. Heldigvis.

Men det finnes altså noen unntak. Og en av de eventyrlystne som utgjør denne siste lille gruppen sitter bak spakene på dette Antonov AN-24-flyet.

Vannplaner

Og som videoen viser, er det ikke akkurat uten risiko at piloten bestemmer seg for å gi gass. Med sørpen frådende rundt flyskroget, ploger flyet seg framover.

Men farten øker sakte – og flyet seiler nærmest rundt mens dekkene sliter med grepet. Det tar en halv evighet før nesten forsøker å løfte seg – mens enden av rullebanen nærmer seg raskt.

Hvordan det går kan du se i videoklippet under:

SE VIDEO: Full pilot stikker av med fly