Profittjaget ødelegger smaken på grønnsakene

Slik tjener bransjen på at frukten smaker lite – og har mindre næring.

Guttorm Rebnes ved Opplysningskontoret for frukt og grønt mener frukt og grønt skal være både smakfulle, se bra ut, være holdbare og billige å produsere.  (Foto: TV 2 Hjelper deg)
Guttorm Rebnes ved Opplysningskontoret for frukt og grønt mener frukt og grønt skal være både smakfulle, se bra ut, være holdbare og billige å produsere. (Foto: TV 2 Hjelper deg)

For å presse prisene høstes en del tomater umodne og grønne. Da blir holdbarheten det tredobbelte, og sjansen for at tomatene fortsatt ser pene ut etter transporten øker. Men smaken blir ikke den samme. Ikke så sunne - Årsaken til at tomatene smaker lite kan være at de er høstet grønne hos produsentene. Dermed har de ligget relativt lenge i butikken, og blitt røde og fine, men de smaker ingen ting, sier Michel Verh

Mer innhold fra TV 2