Sparta henter back om forbundet sier ja

Sparta Sarpsborg er satt under administrasjon, men trenger sårt en back. Østfoldingene har en 19-åring klar, men er avhengig av at Norges Ishockeyforbund gir dispensasjon, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

– Vi trenger backer ettersom Marius Hagberg og Mikkel Søgaard er borte. Sistnevnte i lang tid. Nå mister vi også Andreas Klavestad i fire kamper. Han er tatt ut på landslaget og blir borte for oss i to uker, sier Sparta-trener Roger Forsberg.

Sammen med Sjur Robert Nilsen har han blinket ut en 19-åring, med norsk mor, som spiller i svensk ishockey. Sparta vil selv ikke bære utgiftene dersom backen får klarsignal til å signere for Østfold-klubben.

– Jeg vil ikke si for mye om han før vi har fått navnet på kontrakten. Det kan jo være andre som følger med på det vi gjør, men jeg er sikker at på det vil bli meget bra for Sparta, sier Forsberg til SA.

Dersom klubben ikke får dispensasjon til å hente backen kan Sparta se seg nødt til å holde Klavestad hjemme fra landslagsspill.

– Landslaget kan ikke bare tvinge til seg spillere når vi er i en slik vanskelig situasjonen som vi er i. Vi har nå fem seniorbacker om dagen. Når Andreas forsvinner, sitter vi igjen med fire. Det sier seg selv at vi ikke kan spille med det, sier treneren til lokalavisen. Dersom Ishockeyforbundet sier ja, kan nykommeren bli klar til søndagens seriekamp mot Rosenborg i Trondheim. (©NTB)