Armstrong fjernet titler fra Twitter-profil

Lance Armstrong ble fratatt sine sju titler i Tour de France mandag. Han ser ut til å akseptere beslutningen, for på syklistens Twitter-profil fordunstet opplysningen om titlene.

Informasjonen «7-time Tour de France winner» ble slettet fra Armstrongs biografi bare timer etter at Det internasjonale sykkelforbundet mandag fratok amerikaneren alle titlene i det prestisjefylte sykkelrittet. Armstrong har ikke uttalt seg offentlige om den knallharde dommen fra UCI.

@lancearmstrong-profilen lyder nå «fostrer fem barn, kjemper mot kreft. Svømmer, sykler, løper og golfer når jeg kan». Armstrong har i mange år jobbet med å samle inn midler til forskning for å bekjempe kreft.

Samtlige Armstrong-resultater etter 1. august 1998 blir slettet. Det inkluderer sju sammenlagtseirer i Tour de France, en tredjeplass og 24 etappeseirer (inkludert fire i lagtempo). Han vil også miste OL-bronsemedaljen i temposykling fra Sydney i 2000.

Armstrong vil bli stående igjen med én VM-tittel (1993 i Oslo), to etappeseirer i Tour de France (1993 og 1995), ett amerikansk mesterskap og et par klassikerseirer som karrierehøydepunkt. (©NTB)