3 4
3 4

Surt selvmål på overtid senket Fredrikstad i sjumålsthriller

– Vi er et lag i motgang, sukker FFK-trener Trond Amundsen.

Fredrikstad-Brann 3-4:

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Fredrikstad Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Fredrikstad håpet å ta viktige poeng i mandagens kamp mot Brann for å klatre opp fra nedrykksgjørma i Tippeligaen. Men tre minutter på overtid raknet håpet etter et særdeles surt selvmål.

Les også: Huseklepp om straffescoringen: – Bare å sette den der hver gang

Andreas Landgren var den uheldige «matchvinneren» som fastsatte sluttresultatet til 4-3 til Brann. Bentley snurret rundt med FFK-forsvaret og avsluttet fra vel sju meters hold. Jon Masalin måtte gi retur og ballen gikk rett i beina på Landgren og i mål.

Se scoringene og høydepunktene i videovinduet øverst!

Dermed holder Fredrikstad stand på kvalikplassen med fire kamper igjen å spille. Avstanden opp til sikker grunn er nå fire poeng.

– At vi ikke vant denne kampen med et par-tre mål er helt ufattelig. Vi rundspilte dem til tider, men slapp inn så mange ufattelig dumme mål. Det er det som felte oss og det er bittert. For dette her skal vi vinne. Vi styrte kampen totalt, sukker FFKs Jørgen Horn overfor tv2.no.

Andre overtidstapet på rad
Neste seriekamp for FFK blir borte mot tabellnabo Sandnes Ulf neste helg. Rogalendingene ligger bare to poeng bak på tabellen, så det sier selv at oppgjøret blir svært viktig.

– Det blir en sekspoengskamp som blir ekstremt viktig, sier Horn.

FFK-trener Trond Amundsen var heller ingen lystig kar etter kampslutt. Spesielt ikke ettersom tapet var lagets andre på rad på overtid.

– Det var selvsagt utrolig kjedelig. Vi er et lag i motgang og har to tap på overtid i to kamper på rad nå. Det føles utrolig bitter og surt, sier han til tv2.no.

Pangstart fra Stene
Tapet til tross, så viste FFK tydelig fra start at de aktet å kjempe for alle tre poengene. De gikk rett i angrep fra avspark og Robert Stene fikk tid og rom til å sette inn 1-0 allerede i det tredje spillerminuttet.

Martin Pusic dro seg fri i mellomrommet og la ut til Nenad Sreckovic på venstrekanten. Serberen fulgte opp med en lekker pasning inn i boksen og mot bakerste stolpe. Der sto Stene - helt umarkert - og kunne bare bredside ballen i mål.

FFK slapp seg litt tilbake utover i omgangen og Kim Ojo utlignet for Brann i det 24. minutt. Men bare tre minutter etter svarte imidlertid øsfoldingene. Og hvem andre enn formspilleren Pusic satte inn 2-1.

Østerrikeren fikk en pasning inn i boksen fra Haitam Aleesani, dempet ballen, vendte seg og dundret den kontant i mål. Scoringen er Pusics fjerde på de seks siste FKK-kampene, og den sjuende totalt denne sesongen.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Huseklepp og Larsen snudde
Men FFK ble ikke værende lenge i ledelsen nå heller: Erik Huseklepp utlignet på straffespark fem minutter før pause.

Minuttet før pause var Huseklepp på farten igjen. Denne gang som servitør til Kristoffer Larsen, som enkelt kunne sette inn 3-2 og hans andre scoring denne sesongen. Unggutten hadde selv bygget opp scoringen med et flott løp og påfølgende pasning til Huseklepp i forkant.

Fredrikstad aktet likevel fortsatt ikke å gi seg uten kamp. Bare to minutter ut i 2. omgang var det nemlig deres tur til å svare på en ledelse, da Ole-Jørgen Halvorsen satte inn 3-3. Sreckovic forserte nedover venstresiden og la inn rett på foten til Halvorsen, som tappet ballen rett i mål.

Det så lenge ut til å ende med 3-3, selv om Brann hadde flere solide muligheter i sluttminuttene. Men tre minutter på overtid kom avgjørelsen og det sure selvmålet som fort kan sende Fredrikstad ned til Adeccoligaen i 2013.