pasta
pasta

Pasta med chorizopølse

Pasta med litt ekstra kick.

Etter noen ukers fravær er Ettermiddagens hverdagsgourmet Espen Nersveen igjen på plass. Mannen bak bloggen heiamat.no, forteller oss hvordan vi kan lage hverdagsmat med en liten og velsmakende twist.

På mandagens meny står pasta med chorizopølse.

Dette trenger du:

500 g spaghetti
En sterk chorizopølse, speket
En boks finhakket tomat
Tomatpuré
Sjalottløk
Hvitløk
Chili
To laubærblader
En stjerneanis
God olivenolje
Salt og pepper
Litt sukker
Crème fraîche
Bladpersille
Parmesan

Slik gjør du:

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Chorizoen deles i skiver og stekes i noen minutter på hver side.

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili og fres dette blankt i olje. Tilsett et par spiseskjeer tomatpuré, laubærblad og stjerneanis. Helle over de finhakkete tomatene og la dette småputre i ca. 10 minutter. Dette skal stå å godgjøre seg itl det meste av væsken er kokt inn. Tilsett så en teskje sukker, en god klunk olivenolje og saften av en halv sitron. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer sitron.

Bland inn finhakket bladpersille og to spiseskjeer crème fraîche.

Sil av vannet til pastaen og bland denne inn i tomatsausen. Legg opp på tallerkener, strø over pølseskivene og litt finhakket persille. Liker du parmesan? Ikke nøl med å riv over en liten dose!

Velbekomme!