Mark Hughes   QPR (Foto: Alastair Grant/Ap)
Mark Hughes QPR (Foto: Alastair Grant/Ap)

QPR-Hughes: – Vi vet at resultatene vil komme

Laget hans har ennå ikke vunnet i Premier League og bookmakerne har han som favoritt til å være den neste treneren som får sparken. Likevel er Mark Hughes fast bestemt på at de gode resultatene er like rundt hjørnet.

Loftus Road (TV 2 Sporten):
Etter den dramatiske avslutningen av forrige sesong, da QPR holdt seg oppe på målforskjell, lovet Mark Hughes at klubben aldri ville havne i samme situasjon igjen så lenge han var trener. Men etter å ha hentet inn meritterte forsterkninger som Julio Cesar, Park Ji-Sung, José Bosingwa, Stéphane Mbia og Esteban Granero i sommer ligger klubben likevel sist i Premier League, med fattige tre poeng på de første åtte kampene.

Bookmakerne føler seg meget trygge på at enten Hughes eller Southampton-sjef Nigel Adkins blir den neste som må forlate jobben sin, og i bakgrunnen lurer arbeidsløse Harry Redknapp. Likevel insisterte Mark Hughes etter søndagens poengdeling med Everton på at det ikke er snakk om noen krise og at han ikke føler presset.

– Vi har troen
– Jeg tror ikke noen så noe til det i måten vi spilte på i dag. Vi har troen og vi prøver fortsatt å spille på riktig måte. All ære til Everton for at de stenger oss ute og forsvarer seg eksepsjonelt godt mot slutten av kampen, slik du forventer fra Everton-lag. Vi slet med å komme oss gjennom. Men jeg er sikker på at ingen av dere så noen form for desperasjon i spillet vårt. Vi prøvde fortsatt å holde ballen på bakken, å få riktige folk i riktige situasjoner inne i feltet og å skape sjanser. Det vil seg bare ikke for oss om dagen, sa Hughes på pressekonferansen etter kampen.

Everton-trener David Moyes var mildt sagt misfornøyd med dommerens avgjørelse om å utvise Steven Pienaar, og reprisene viste at det hadde han god grunn til å være. Hughes på sin side var mest frustrert over at laget hans ikke klarte utnytte overtallet.

– Gutta i garderoben er skuffet, for dette var en fin mulighet. Å være en mann mer mot et lag i Premier League er selvsagt noe du håper du kan få utnyttet, men som jeg sa, Everton er et veldig godt lag, de er sterke, og de holdt stand.

Les også: David Moyes etter poengtapet: – Dommeren hadde en dårlig dag

- Vet at vi kan henge med
Tallene viste tydelig etter kampen at QPR var fullt på høyde med sine motstandere: De hadde dobbelt så mange skudd på mål som Everton, traff med flere pasninger og kom til dobbelt så mange innlegg. Defensivt hang også laget bedre sammen enn tidligere denne sesongen, og det er ting som tyder på at alle de nye spillerne i klubben begynner å bli bedre kjent med hverandre.

– Vi trøster oss med at vi vet at vi kan henge med i denne divisjonen. Vi har spilt mot de fleste av topp 10-lagene i våre første åtte kamper, og vi har hengt godt med i nesten alle – med unntak av i første serierunde. Vi vet at vi kan henge med, vi har vist det mot topplagene, og Everton har startet veldig veldig bra dette året. Så vi vet at det vil komme en periode der vi også får resultatene. Vi er inne i en frustrerende periode akkurat nå, men alle klubber i Premier League har en sånn periode i løpet av en sesong.

Vi er inne i en frustrerende periode akkurat nå, men alle klubber i Premier League har en sånn periode i løpet av en sesong.

Frustrasjon var et nøkkelord for Hughes på søndag. Den 48 år gamle waliseren jamret seg på sidelinjen da laget hans gjentatte ganger var nær ved å score det forløsende seiersmålet. Han vet at selv om laget leverer brukbare prestasjoner så tærer det på en klubb å gå så lang tid uten å vinne fotballkamper. Dersom bortesvake QPR ikke slår Arsenal på Emirates Stadium neste helg vil det si at supporterne tidligst kan få sesongens første ligaseier i november.

Les også: Soloraid, forsvarssvikt og rødt kort på Loftus Road

– Jeg tror det er den følelsen vi alle har, frustrasjon. For jeg synes vi viste i dag at fotballen vår er god, at vi prøver å spille på riktig måte. Vi får ballen ned på bakken, prøver å holde bredde, prøver å få våre tekniske spillere til å utfordre i gode områder, og vi har gjort det siden starten av sesongen. Vi har levert gode prestasjoner med vi har bare ikke vært i stand til å ta det siste steget og tatt tre poeng – som jo er det vi er her for å gjøre, sa Hughes.