FIKK JULING: Anja Edin og Larvik måtte tåle mye juling av Anita Cifra og lagvenninnene i FTC. (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)
FIKK JULING: Anja Edin og Larvik måtte tåle mye juling av Anita Cifra og lagvenninnene i FTC. (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)

Mesterliga-nedtur for Larvik

Larvik gikk på en smell i Ungarn.

FTC - Larvik 28-24:

Budapest / Bergen (TV 2 Sporten):

Larvik gikk på en skikkelig smell i sin andre kamp i Mesterligaen.

Fra en komfortabel seier over svenske Sävehof, kom de ettertrykkelig ned på jorden i bortemøtet med Ferencvaros.

De ungarske jentene gikk tøft til fra start og kjempet Larvik ut av stilen.

Scoret på direkte frikast på Leganger
De ledet både 4-1 og 8-4, før Larvik fikk kontakt på 7-8.

Les også: Her får Larvik-stjernene elektrosjokk av Golden Goal-gutta

Men da tok bare vertene seg sammen igjen, og anført av Szandra Zacsik gikk de opp i 15-9.

Larvik reduserte til 12-15, før Zacsik satte inn 16-12 på direkte frikast.

Ole Gustav Gjekstads jenter kjempet seg inn i kampen etter pause, og da de reduserte til 19-20, trodde de fleste at de skulle snu kampen.

Men i stedet mistet de hodet fullstendig i angrep. Plutselig sto det 20-26 og kampen om poeng var over.

– En dårlig håndballkamp
Lene Rantala kom inn for Cecilie Leganger mot slutten av kampen og fikk seg noen redninger. Kanskje burde superveteranen kommet tidligere på banen.

Larvik tapte 24-28 i en kamp der lite fungerte.

Linn Jørum Sulland, som scoret ti ganger mot Sävehof, avsluttet kampen med fire skuddbom, tre tekniske feil og null scoringer.

Les også: Hammerseng etter at Larvik slapp inn 31 mål i storseier: – Vi må bli bedre

– Vi spiller rett og slett en dårlig håndballkamp. Vi presterer dårlig teknisk og gjør mye rart. Vi jobber helt ok, men det blir gjort alt for mye feil med ballen, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad.

– Ikke det beste laget vi møter
Han vil ikke være med på at det lave nivået Larvik møter her hjemme gjør dem dårlig forberedt på å møte europeiske storlag.

– Nja, jeg tror tror ikke det er eneste svaret. Det er ikke noen unnskyldning for å kaste ballen i skoa på hverandre. Jeg er mest skuffa over at vi gjør for mange juniorfeil. De dukker opp hvis vi ikke er skarpe nok, sier Gjekstad.

Anja Edin ble toppscorer for Larvik med sju scoringer. Linn-Kristine Riegelhuth Koren scoret seks ganger.

Zacsik scoret seks mål for FTC, som har fått en drømmestart på gruppespillet. Nå må Larvik vinne borte mot Dinamo Volgograd, og vinne med fire, fem mål over FTC hjemme.

– Ja, slik det ser ut så må vi det for å vinne gruppa. Det viktigste er å komme seg videre til mellomspillet, men det er viktig å vinne gruppa. Dette er et resultat vi kan snu på hjemmebane, men da må alle skjønne at nøyaktigheten må opp. Vi må holde et høyere nivå over lenger tid i hver kamp. For dette er ikke det beste laget vi kommer til å møte i Mesterligaen, sier Larvik-treneren.