SYKKELFAMILIE: Andy, Johnny og Fränk Schleck (Foto: PATRICK HERTZOG/AFP)
SYKKELFAMILIE: Andy, Johnny og Fränk Schleck (Foto: PATRICK HERTZOG/AFP)

Schleck-brødrenes far råder dem til å slutte med sykling

Johny Schleck mener sønnene Andy og Fränk bør finne noe annet å gjøre.

2012 har vært et katastrofeår for det luxembourgske brødreparet Andy og Fränk Schleck.

Stjernesyklistene har slitt på ulike fronter, men løsningen er den samme, ifølge far Johny.

– Jeg har anbefalt dem å slutte med profesjonell sykling, sier Schleck senior til den franske avisen Le Journal du Dimanche.

Ulike problemer
Lillebror Andy fikk sesongen ødelagt av en skade etter at han falt under et temporitt i vår. Han var ikke tilbake på konkurransesykkelsetet før under Tour of Beijing nylig.

27-åringen var helt tydelig satt tilbake av skaden og leverte ikke som forventet. Til slutt måtte han bryte rittet.

Fränk Schleck presterte dårlig allerede tidlig i sesongen, men toppen på det hele, eller bunnen om du vil, kom da han avga en positiv dopingprøve under Tour de France.

Les også: Fränk Schleck: – Jeg er blitt forgiftet

– Deprimert
32-åringen hadde et ulovlig vanndrivende stoff i kroppen, men har hele tiden hevdet sin uskyld. Det koster mer enn det smaker ifølge faren.

– Fränk er deprimert. Han har brukt mange penger på medisinske analyser og advokater for å bevise at han er uskyldig, forklarer Johnny Schleck.

– Det er ikke et liv.

Johnny Schleck var selv en habil syklist på 60- og 70-tallet og syklet blant annet Tour de France syv ganger. Hans beste prestasjoner var en etappeseier i Vuelta a España og to topp 20-plasseringer i det fransks grand tour-rittet.

Les også: Dopingmistenkte Armstrong snakker ut: – Har hatt det verre

Optimistisk Fränk
Fränk Schleck er for tiden i en sak med det luxembourgske antidopingbyrået (ALAD) der han prøver å bli frifunnet for dopinganklagene.

Så seint som mandag var den suspenderte RadioShack-Nissan-syklisten i møte med ALAD, og uttalte etter møtet at han hadde god tro på å vinne frem.

– Jeg er veldig fornøyd, og jeg har en god følelse. Vi har investert mye krefter og energi i forsvaret vårt. Jeg har tiltro til at disiplinærkomiteen vil fatte den riktige beslutningen etter vårt vitnesbyrd, sa Schleck.