Endelig kunne «Tutta» juble

Omsider kunne Suzann Pettersen juble for årets første seier på golfbanen. Hun avgjorde LPGA-turneringen i Incheon på tredje hull i omspillet mot skotske Catriona Matthew.

Det 18. hullet ble spilt om igjen tre ganger før avgjørelsen falt. Første gang fikk begge spillere par, tredje gang ble det par for Matthew og birdie for «Tutta».

Den norske stjernen havnet i sandgraven, men spilte seg fint ut av vanskene og puttet for tredje gang i omspillet for birdie fra snaut to meters hold. Etter at Matthew rullet sin birdieputt til side for hullet, senket «Tutta» sin.

– Jeg følte at jeg fortsatt hadde alt i egne hender, både første og annen gang. Jeg la press på henne, og selv kom jeg nærmere og nærmere. Tredje gang gjorde jeg en godt putt, og ballen falt i hullet, sa Pettersen til lpga.com.

Dermed ble det en herlig avslutning på en dag som lenge så ut til å bli svært tung. Pettersen hadde fem slags ledelse før siste runde og ville med samme sterke spill som de to første dagene ha cruiset til seier. Søndag var det mye som ikke stemte i spillet hennes, og en 74-runde slapp Matthew inn i seierskampen.

Blant annet måtte den norske golfstjernen tåle dobbeltbogey både på 3. og 12. hull. Det ble bogey også på 8. hull, og hennes tre birdier på 4., 10. og 14. hull veide bare delvis opp for missene. (©NTB)