Vebjørn Sand og Nadya Khamitskaya (Foto: Thomas Reisæter)
Vebjørn Sand og Nadya Khamitskaya (Foto: Thomas Reisæter)

Vebjørn Sand ute av «Skal vi danse»:
– Den som er med på leken får tåle steken

Alle gode ting var ikke tre for kunstneren, og dermed var danseeventyret over.

Vebjørn Sand overlevde ikke sin tredje danseduell, og måtte se seg slått av boybandstjerne Ben Adams. Kunstneren filosoferer gjerne over dansereisen han har vært gjennom de siste månedene.

– Dette har vært som livet selv, det må gripes for plutselig er det over, konstaterte Vebjørn Sand etter at dommen falt.

– Den som er med på leken får tåle steken. Det er en stor dag for det markerer slutten på en fantastisk periode, sa utstemte Vebjørn Sand til tv2.no.

Endt dannelsesreise

Kunstneren gikk ut av konkurransen med hodet hevet, og en haug med ny kunnskap han aldri hadde fått lært i andre sammenhenger.

– Jeg innledet med at det er en dannelsesreise, og det har det vært. Jeg har lært så mye om samspillet mellom kvinne og mann. Det er både følelser og fornuft. Dette er et bilde på livet selv, og jeg har nydt det. Da forholder man seg til det, og så er det noe annet i morgen.

– Nå som vi dessverre er ute av konkurransen kan jeg slutte å være streng og fortelle hvor stolt jeg er over Vebjørn, sa dansepartner Nadya stolt.

Ville ikke ta plassen til Ben

Vebjørn så det ikke som et nederlag å tape duellen mot Ben Adams ettersom A1-artisten er en så dreven entertainer med god publikumstekke.

– Å tape for en britisk gentleman var en glede. Det hadde vært litt feil hvis jeg skulle tatt plassen hans. Han er en bedre entertainer enn meg så han fortjente å gå videre, sa Vebjørn og la til:

– Det gjorde Nadya også så det var litt vanskelig dette, legger Vebjørn til.

Nå som kunstneren er ferdig med dansekonkurransen, skal han fokusere på Amnestys veldedige TV-aksjon, som vises på NRK søndag. Der har han bidratt som aksjonskunstner, fordi han syntes det var viktig å engasjere seg i Amnestys arbeid.

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

Se Vebjørn og Nadyas siste dans:

672469

Artisten møtte kunstneren i duell

Artist Ben Adams og Tone Jacobsen møtte kunstner Vebjørn Sand og Nadya Khamitskaya i kveldens danseduell.

Ben Adams var først ut i duellen, og gjorde sin omdans av slowfox til «No Milk Today».

Deretter måtte kunstner Vebjørn Sand og dansepartner Nadya ut i sin tredje danseduell med quickstep til «I´m a believer».

– Jeg har holder på med et kunstprosjekt, og jeg trenger flere danser, sa Vebjørn etter gjennomført duell.

– Vebjørn er utrolig omtenksom og vi har aldri hørt så mange komplimenter. Jeg har jo mann og barn, men hadde jeg vært singel så hadde jeg falt for Vebjørn, innrømmet dansepartner Nadya rett før utstemmelsen.

Les også: Vebjørn Sand får sanghjelp fra dansekonkurrenten

Dommerne ønsket Ben videre

Selv om seerne tilslutt bestemte hvem som røk ut av «Skal vi danse», fikk dommerne også si sin mening om hvem de syntes fortjener å gå videre.

– Vebjørn, du leverer en bedre prestasjon i duellen, og du har hatt en stigende kurve de siste ukene, sa Trine og la til.

– Men min stemme går til Ben.

– Jeg har ikke lyst å si noe om dette, for det er veldig jevnt. Jeg stemmer blank i dag, sa Tor Fløysvik.

– Jeg synes det er kjempevanskelig å si noe. Vebjørn danset bedre i duellen, men Ben er den beste mannlige danseren så stemmen min går til deg, sa Karianne Gulliksen.

– Den som går ut i dag går med flagget til topps, men min stemme går til Ben, sa Christer Tornell.

Se bilder fra sendingen her:

Les alt om «Skal vi danse» på programmets nettside

Følg «Skal vi danse» på Facebook