Mata arkitekten da Chelsea senket Tottenham

Juan Mata var involvert i alle Chelsea-scoringene i målfesten mot Tottenham lørdag (4-2).

Mata tvang fram corneren som endte med at Gary Cahill kunne banke de blåkledde foran etter 17 minutter. En svak klarering fra William Gallas, som tidligere har spilt for Chelsea, ga Cahill muligheten til drømmetreff.

Tottenham var svake før pause, men hevet seg voldsomt tidlig i 2. omgang. Gallas rettet opp sin egen feil da han fra kort hold headet inn 1-1 etter 47 minutter. Jermain Defoe snudde til Tottenham-ledelse etter 54 minutter.

Juan Mata utlignet til 2-2 etter 66 minutter. På ny sto Gallas for en elendig klarering. Franskmannen hadde en svak dag på jobb i Tottenham-forsvaret. Han ble fraløpt da Mata satte inn 3-2 bare tre minutter senere.

I sluttminuttene kunne Daniel Sturridge legge på til 4-2 etter å ha bli servert av Mata, som står med tre mål og fem målgivende pasninger for Chelsea i de fire siste ligakampene.

– Det var bare i 10-12 minutter i annen omgang at vi ikke styrte kampen. Det var en test for oss dette, mot et lag som hadde fire strake seirer. Et stort derby for oss. Etter en landskamppause er det mange spørsmål, men vi hadde perfekte svar, sa Chelsea-manager Roberto Di Matteo. (©NTB)