ÅPEN: Camilla Henemark har skrevet bok
ÅPEN: Camilla Henemark har skrevet bok

– Jeg planla mitt eget selvmord og havnet på mentalsykehus

Svenskekongens påståtte elskerinne forteller om den verste perioden i sitt liv.

Den svenske artisten Camilla Henemark har de seneste årene fått massiv oppmerksomhet for sitt påsåtte forhold til den svenske kongen.

Les også: – Fredrik Skavlan ba om unnskyldning etterpå

Tung depresjon

I sin selvbiografi forteller hun om forholdet, men har også brukt mye plass på å fortelle om sin alvorlige depresjon som førte til at hun ikke lengre ønsket å leve.

– Jeg planla mitt eget selvmord. Det var ikke noe jeg bestemte meg for på en natt men jeg satte opp en dato. Det skulle gå 184 dager. Og så talte jeg ned. Jeg kvittet meg med alle sakene mine, sluttet treffe venner og familie og klippet alle band og gikk i prinsippet ruset uavbrutt for jeg orket ikke å tenke, sier Camilla Henemark til God kveld Norge.

Innlagt på mentalsykehus

– Det gikk så langt som at jeg forsøkte å ta livet av meg og havnet på et mentalsykehus, forteller Camilla.

Opprinnelig hadde hun tenkt at selvbiografien skulle være hennes siste farvel til verden, men da hun havnet på sykehus ble bokplanene skrinlangt.

Les også: Tvang «Skavlan»-gjester ut av studio

Camilla kom seg på bena igjen, men da skandaleboken «Den motvillige monarken» kom på markedet, og hun ble utpekt som kongens elskerinne, svartnet det for henne igjen.

Reagerte på kongen

– Det hadde gått veldig lang tid og jeg trodde dette var en bortglemt sak, forteller Camilla som reagerte da kongen på en pressekonferanse heller ikke dementerte påstandene i boken.

Les også: Beskyttes av politiet etter Carl Gustaf-skandalebilde

– Det var et mareritt. Jeg hadde fått vite at jeg kanskje skulle bli nevnt i boken, men jeg visste ikke i hvilken sammenheng, og i og med at han ikke dementerte noen ting så var hele verdenspressen utenfor døren min like etterpå. Det var hundrevis av journalister og jeg måtte krype rundt på gulvet med gardinene trukket for, forteller Camilla.

– Livet mitt raste sammen igjen og jeg synes jeg har rett til å fortelle min historie. Og i boken min går jeg ikke inn på mer enn hvordan jeg opplevde denne tiden. Framfor alt tiden da dette kom ut, sier hun.