Juan Mata jubler etter 3 2 scoringen mot Tottenham. (Foto: TV 2)
Juan Mata jubler etter 3 2 scoringen mot Tottenham. (Foto: TV 2)

Mata-magi senket Spurs: - Verdensklasse de luxe

TV 2s eksperter hyller samarbeidet mellom Eden Hazard og Juan Mata.

Tottenham - Chelsea 2-4:

Følg kampen med tekstoppdateringer i vårt livesenter.

Det ble en underholdende forestilling da Chelsea gjestet Tottenham lørdag.

Med flust i sjanser til begge lag ble Chelseas offensive midtbane igjen tungen på vektskålen for serielederen, og særlig lille, store, Juan Mata ble avgjørende igjen.

Juan Mata har hatt en meget god sesongstart for Chelsea og fortsatte i samme stil mot Tottenham.

Tottenham hadde snudd kampen etter Chelseas ledermål, da spanjolen tok ansvar midtveis ut i andre omgang,

Med to utsøkte avslutninger, den andre på en fantastisk stikker fra midtbanekollega Eden Hazard, snudde Mata kampen på nærmest egenhånd.

Imponerte eksperter
I TV 2s Premier League-studio etter kampen hyllet fotballekspertene samarbeidet de to i mellom.

– Det er verdensklasse de luxe over den pasningen der, og den kjemien de to gutta har, den så vi også for to uker siden mot Norwich, sa Petter Myhre.

– Det er fotballforståelse og ballbehandling på høyeste nivå, fortsatte han.

Gjesteekspert Peter Beagrie istemte:

– Det er neste telepatisk det samarbeidet de har, sa Beagrie.

Se studio analysere samarbeidet her:

672321

Da Kyle Walker tabbet seg ut i kampen siste sekunder serverte Mata en utsøkt pasning til Daniel Sturridge som fikk æren av å punktere kampen.

TV 2 PLAY: Walker prøver å skyte i stykker Mata

Andre Villas-Boas så ut til å ha gjort en fantastisk teamtalk ved halvtid, og det kunne se ut som han var på vei mot tre poeng mot sin gamle klubb.

Til slutt var det Roberto Di Matteo, mannen som var Villas-Boas sin assistent i Chelsea som kunne juble for tre poeng, mye takket være Juan Mata.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

Gallas kunne scoret tidlig
I London-derbyet mot Arsenal tidligere denne sesongen scoret Chelsea to mål på offensiv dødball. Etter bare tre minutter på White Hart Lane holdt de på å få smake egen medisin, da et frispark fant en helt umarkert William Gallas fem meter fra mål.

Tidligere Chelsea-, og Arsenal-spiller Gallas bommet regelrett på ballen og ballen gikk utenfor.

Gjestenes første tilløp til mulighet var det Oscar som fikk da han smelte til fra 20 meter, ti minutter ut i kampen. Skuddet gikk til side for mål, men Brad Friedel som ble foretrukket foran Hugo Lloris i målet til Tottenham var i full strekk. Han var nok ikke sikker på at det skuddet gikk utenfor.

Straffet på dødball
Chelsea skulle likevel vise at de kan dette med dødballer. Hjørnesparket havnet riktignok hos William Gallas, som tilsynelatende helt upresset gjorde en ny feil. Headingen landet hos Gary Cahill.

Gary Cahill scorer med et kanonskudd mot Tottenham. (Foto: TV 2)
Gary Cahill scorer med et kanonskudd mot Tottenham. (Foto: TV 2)
Cahill leverte en avslutter en spiss verdig, og ballen sang i nettet bak Brad Friedel i Tottenham-buret etter å ha gått inn rett under tverrliggeren.

Bare minuttet etter fikk Jermain Defoe en skuddmulighet. Petr Cech reddet ballen, men ga en klønete retur. Ashley Cole rakk med nød og neppe frem til å klarere før Clint Dempsey var på plass.

Les også: BBC-ekspert: - Villas-Boas lærte av motgangen i Chelsea

Når halvtimen var spilt landet ballen hos Gylfi Sigurdsson etter litt klabb og babb i Chelsea-feltet. Islendingen skjøt, og ballen strøk stolpen, men dessverre for Tottenham på utsiden.

Det var en jevnspilt kamp på White Hart Lane, med muligheter til begge lag. Chelsea fikk en enorm mulighet da Mata fikk ballen fra Ramires, og avsluttet på direkten. Friedel viste imponerende reflekser og fikk avverget skuddet. Returen fant Mata som ikke fikk summet seg og avsluttet på en god måte.

Lagene gikk til pause med 1-0-ledelse til serielederen.

Tottenham snudde kampen
Tottenham stormet i angrep i andre omgang. Akkurat som i første omgang skapte de en farlighet umiddelbart, og denne gangen klarte ikke William Gallas å rote bort kjempesjansen, til tross for at han bare såvidt traff ballen - med det som virker å være armen.

Tom Huddlestone slo frisparket inn, Chelsea-forsvaret sov igjen i timen og Jan Vertonghen kom alene ned mot dødlinjen og slo ballen inn foran mål. Der var altså Gallas, som igjen ikke traff reint, men gjorde nok til å forlenge ballen i mål.

Tottenhamjubel
Tottenhamjubel
Tottenham startet et stormløp mot Chelsea, og blant annet Gylfi Sigurdsson fikk et par gode muligheter før Jermain Defoe rev seg løs i feltet i det 54. minutt.

Aaron Lennon forsøkte nok å skyte, men ballen gikk i stedet til Jermain Defoe som styrte ballen videre i mål bak en utspilt Petr Cech. Ut fra spillet i andre omgang var det vanskelig å si noe på at Tottenham var i ledelsen.

Mata banens dominant
Chelsea har spillere av høy kvalitet som ikke trenger store rom og muligheter for å straffe motstanderne. Da William Gallas igjen leverte en dårlig klarering er ikke Juan Mata vanskelig å be. Fra 17 meter skjøt spanjolen inn utligningen.

Momentumet Tottenham hadde opparbeidet seg forsvant, og når Chelseas ballartister leverer som da Eden Hazard slo en fantastisk stikker til Juan Mata tre minutter senere var det ikke enkelt for Tottenham-forsvaret.

Juan Mata kom alene med Brad Friedel og hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål over en utrusende Brad Friedel. 3-2, og Chelsea hadde snudd kampen på tre minutter.

Se også: Fotballfrokost med Øyvind Alsaker: – Læregutten har vist mesteren hvordan det skal gjøres

Spanjolen kunne hatt hat-tricket sitt fem minutter senere, men fra litt spissere vinkel enn ledermålet bommet han på lobben mot Friedel. Oscar ville også være med på scoringsshowet men brasilianerens langskudd ble stoppet av amerikaneren bakerst hos Tottenham.

Tottenham fikk et par gode muligheter, særlig da Petr Cech ga en enkel retur og Emmanuel Adebayor ikke klarte å stokke beina fem meter fra mål. Petr Cech kastet seg ned i beina på ivorianeren og fikk avverget sin egen tabbe.

Helt på tampen av kampen, da Tottenham hadde mange spillere stående høyt offensivt mistet Kyle Walker ballen på klønete vis. Juan Mata plukket den opp og trillet den inn til Daniel Sturridge som hadde en enkel jobb med å sette ballen i det tomme målet.

Tottenham (4-2-3-1): Friedel - Vertonghen, Gallas, Caulker, Walker - Sandro, Huddlestone, Dempsey, Sigurdsson, Lennon - Defoe
Chelsea (4-2-3-1): Cech - Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole - Mikel, Ramires - Oscar, Mata, Hazard - Torres