Kristoff (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)
Kristoff (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)

– Kristoff klar for Tour de France

Har fått beskjed om at han trolig blir frontfigur i Katjusja.

En stor drøm går i oppfyllelse for Alexander Kristoff når han neste år blir å finne på startstreken i Tour de France, skriver Stavanger Aftenblad.

Les også: Dopingmistenkte Armstrong snakker ut: – Har hatt det verre

Satses på som spurter
Denne uken har Kristoff vært på samling og sesongplanlegging med det russiske profflaget Katjusja utenfor Klagenfurt i Østerrike, og fredag kveld var han hjemme i Stavanger med gode nyheter i bagasjen. Han er forespeilet et opplegg der han skal satses på som spurter i Tour de France.

– Helt fantastisk og utrolig kult. Dette er en stor drøm som går i oppfyllelse. Det er det største rittet du kan være med på som syklist, sier Kristoff til Aftenbladet.

Les også: Kristoff om Lance-rapporten: – Det er helt sinnssykt

Offentliggjøres i desember
Katjusja offentliggjør de endelige planene i desember, men tilbakemeldingene Kristoff har fått gjør det klart at han sannsynligvis blir Katjusjas frontfigur i Tour de France. Etter all sannsynlighet skal han dermed kjempe side om side med landsmennene Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd, og videre ta opp kampen mot det britiske fenomenet Mark Cavendish.

Fortsatt er det Joaquim Rodriguez som er den store sjefen blant rytterne i Katjusja. Men han har varslet at han satser på VM i den tøffe løypa i Firenze i Italia. I den planen passer derfor ikke Tour de France inn. Dermed gjør spanjolen som i år, kjører Giro d' Italia og Spania Rundt, for å forberede seg til VM i september neste år. (©NTB)