FARMEN: Andreas er dårlig likt på Farmen
FARMEN: Andreas er dårlig likt på Farmen

«Farmen»-Andreas sjokkerer igjen: «Homofil omgang bør straffes»

– Det er slike holdninger som gjør at unge folk sliter og får mye psykiske problemer, mener «Farmen»-Jon

Det har ikke manglet på sterke uttalelser fra Andreas Nørstrud i løpet av de to ukene av «Farmen». Bonden har fått mye oppmerksomhet og fått voldsomme reaksjoner for holdningene han ytrer på TV.

Les også: Liv Ullmann tar et oppgjør med «Farmen»-Andreas

Kritisk til homofili

Men Andreas har også luftet meningene sine i offentligheten også før han ble deltaker i «Farmen». I et leserinnlegg i Dagsavisen viser han sine kritiske holdninger til homofili.

"Når det gjelder homofil omgang er dette noe jeg ønsker straffbart gjennom lovverket. Skal man ta frem homofil praksis (mann+mann) fra Bibielen er dette forkastet og gjennom Moseloven pålagt å straffes med døden", skrev han dengang.

Les også: – Jeg vil ikke være med på dette lengre

Reagerer sterkt

Den åpent homofile «Farmen»-deltakeren Jon Lundemoen reagerer sterkt på uttalelsene til Andreas.

– Jeg synes det er en helt forferdelig ting å si. Og det er selvsagt ikke gøy å føle at folk har et så sterkt hat deg når du egentlig ikke har gjort noe annet enn å være deg selv, sier Lundemoen til God kveld Norge.

– Det er slike holdninger som gjør at unge folk sliter og får mye psykiske problemer og ikke tør å være seg selv, mener Lundemoen, som får støtte fra Landsforeningen for Lesbiske og Homofile. (LLH)

– Jeg opplever jo det han sier om helt utdatert og veldig gammeldags, sier leder i LHL, Bård Nylund, til God kveld Norge .

Andreas Nørstrud har ikke ønsket å kommentere saken.