VIFs Filip Gunnarsson. (Foto: WEGARD BAKKEHAUG)
VIFs Filip Gunnarsson. (Foto: WEGARD BAKKEHAUG)

VIFs nykommer: – Jeg er her for å ta gull

Filip Gunnarsson kjente ikke navnet på alle lagkameratene da han debuterte mot Storhamar torsdag.

Jordal (TV 2 Sporten): – Dette har gått fort, sier svensken til TV 2 Sporten.

Fredag ringte Vålerenga, søndag dro han til Norge for å se VIFs bortekamp mot Stjernen og etter tre treningsøkter skrev han under. Torsdag debuterte han mot Storhamar.

– Det var uvant ute på isen i starten, men jeg syns det gikk helt ok. Det kan bare bli bedre fremover, sier backen, som spilte med drakt nummer 52 uten navn på ryggen, torsdag.

Fra Karlstad
21-åringen, som er hentet inn for å erstatte langtidsskadde David Bräck, er flasket opp i Färjestad-systemet og var innom Skåre BK, BIK Karlskoga og Asplöven før han dro til Vienna Capitals i Østerrike. I høst har han spilt for Enköping på nivå tre i Sverige.

– Jeg har ventet på et slikt tilbud. Da Vålerenga ringte, dro jeg med en gang. Jeg har noen kompiser som spiller i Get-ligaen og har fått med meg at klubben har vunnet mye, sier Gunnarsson, som er klar på at VIFs ambisjoner var en av grunnene til at han ble lokket til Oslo.

– Vi leder serien og håper å gå langt i sluttspillet. Jeg er her for å ta gull. Vi har et godt lag, bra spillere og en god trener, men det er langt frem.

Les også: VIFs poengkonge: – Nå må vi ikke bli høye på pæra

Imponert
Han har erfaring fra yngre landslag i Sverige og ble imponert over sine nye lagkamerater i 7-1-seieren foran snaut 2.000 tilskuere på Jordal.

– Til tider spilte vi meget bra. Jeg så kampen mot Stjernen søndag også, og mener ligaen holder bra klasse. Det er klart bedre enn divisjon 1 i Sverige og nesten like bra som i Østerrike, mener Gunnarsson.

VIF leder serien fire poeng foran Lørenskog etter sesongens andre seier over den gamle erkerivalen Storhamar, og møter Lillehammer i OL-byen søndag.