Sir Alex Ferguson og Jason Roberts
Sir Alex Ferguson og Jason Roberts

Sir Alex Ferguson om Jason Roberts: – En sau på avveie

Sir Alex Ferguson er kritisk til at Jason Roberts ikke vil støtte antirasismekampanje.

I helgen skal etter planen alle spillerne i Premier League løpe inn på banen med t-skjorter med budskapet «Kick It Out» på.

Anledningen er å markere organisasjonens antirasistiske arbeid.

Men en spiller har gjort det klart at han ikke ønsker å bære t-skjorten.

Les også: Engelsk studie: – Fargede spillere utsettes for diskriminering fra dommerne
Les også: Spillerforening vil sparke rasistiske fotballspillere

Kritisk til organisasjonen
Readings Jason Roberts føler Kick It Out ikke har bidratt nok for å få bort rasisme, og han synes organisasjonen ikke tok sterkt nok standpunkt i rasismesakene mot John Terry og Luis Suarez.

– Jeg synes det er vanskelig å ta på meg en t-skjorte etter det som skjedde i fjor. Jeg kommer ikke til å ta den på. Jeg går helhjertet inn for å få rasisme ut av fotballen, men først når jeg føler at det er en organisasjon som representerer saken på en måte som taler min og mine kollegers sak, sa han til BBC torsdag.

Det får Manchester United-manager Sir Alex Ferguson til å reagere.

– Jeg er uenig med Jason Roberts. Jeg synes han sender ut feil signal. Alle burde stå samlet, og alle spillerne i landet skal varme opp med «Kick It Out»-skjortene, sier han.

– Jeg vet ikke hva han prøver å si. Jeg vet ikke om han setter seg selv over alle andre. Men han burde så absolutt støtte alle de andre spillerne som gjør det, fortsetter United-sjefen.

– Sau på avveie
Leder for Kick It Out Lord Herman Ouseley har forståelse for Roberts' meninger.

– Han nøler ikke med å stå frem i denne saken og jeg har respekt for meningene hans. Jeg kan skjønne frustrasjonen hans. Dersom Kick It Out hadde hatt makt til å løse dette, så ville vi gjort det. Beklager Jason, men vi har ikke denne makten. Vi i engelsk fotball må rydde opp i vårt eget hus. Vi må sørge for at tingene som skjedde i fjor ikke skjer igjen, og dersom det likevel gjør det, så må det bli tatt tak i i løpet av dager og ikke bruke et år på å finne en løsning, sier han til The Independent.

Roberts har aldri vært redd for å si meningene sine, og er blitt hyppig brukt av engelske TV-stasjoner. Men det imponerer ikke Ferguson spesielt mye.

– Når man gjør noe, og alle støtter på det, så bør alle gjøre det sammen. Det burde ikke være en sau på avveie. Jeg synes at han sender ut feil signal. Alle spillerne bruker den. Jeg har bare hørt at Jason Roberts er annerledes, men han er veldig annerledes. Han spiller en kamp og er i studio 20 minutter etter kampslutt. Det er et privilegium, sier Ferguson.