HutchisonPLstudioWeb
HutchisonPLstudioWeb

Her er Newcastle-supporteren som kysset Sunderland-merket etter å ha scoret mot favorittklubben

Se Don Hutchison fortelle om da han ble revet med og følte at han måtte gi noe tilbake til sine supportere etter scoring i det derbyoppgjøret.

Sunderland-Newcastle (kl 14:30) | TV 2 PL HD 1 og TV 2 Sumo

Oppgjøret mellom Sunderland og Newcastle søndag kan føye seg inn i rekken av klassikere de to rivalene har utkjempet opp gjennom årene. For noen spillere har oppgjørene også vært mer spesielle enn andre.

Les også: Tyne-Wear derbyet: Stor prestisje i nordøst

En av dem er Don Hutchison, som er født i Gateshead og oppvokst som Newcastle-supporter. Sommeren 2000 signerte han for Sunderland for en overgangssum på rundt 25 millioner kroner, og allerede i november samme år møtte han favorittklubben i bortekamp på St. James' Park i det som for ham opprinnelig var «fiendens» farger.

Året før hadde Sunderland vunnet 2-1 samme sted i en kamp med et utrolig regnvær, og skjærene fra Newcastle var ute etter revansj i sin egen storstue. Det skulle de dog ikke få, mye takket være Newcastle-supporter Don Hutchison, som scoret Sunderlands utligningsmål til 1-1 halvveis ut i 2. omgang.

– Jeg fikk høre det av supporterne gjennom hele kampen, og etter at jeg scoret så kysset jeg idiotisk nok Sunderland-merket. Jeg ble revet med, jeg hadde fått så mye dritt fra fansen og følte at jeg måtte gi dem noe tilbake, sier Hutchison som i dag jobber som ekspert for Premier Leagues egen TV-kanal.

Etter at jeg scoret så kysset jeg idiotisk nok Sunderland-merket. Jeg ble revet med.

Se intervjuet med Hutchison i videovinduet øverst!

Hutchison hadde en lang og begivenhetsrik karriere, med over 25 landskamper for Skottland og Premier League-spill både for Liverpool, West Ham og Everton i tillegg til Sunderland, men han innrømmer at oppgjørene mellom Sunderland og Newcastle er ekstra spesielle.

– Det er massivt. Jeg har vært så heldig at jeg har fått spille i mange derbyoppgjør, både i London og på Merseyside, men dette er en stor kamp. Det er rent hat. De er «den ene klubben» i hver sin by, og det er så mye lidenskap når du er der oppe. De kampene er bare fantastisk å spille og atmosfæren er utrolig, sier Hutchison.

På spørsmål om hvordan han håper det går i søndagens oppgjør svarer skotten kort og diplomatisk.

– Uavgjort. Hahaha, avslutter den tidligere storspilleren leende.

Don Hutchison, Sunderland (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)
Don Hutchison, Sunderland (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)

Hvordan ville du reagert om du hadde scoret mot favorittklubben din? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!